fbpx
Skip to main content

Αρρυθμίες στην e-εφαρμογή για το πόθεν έσχες

Τεχνικές δυσκολίες και αρρυθμίες κρύβονται πίσω από την απόφαση για την παράταση κατά 15 ημέρες της προθεσμίας για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν έσχες από τους υπόχρεους.

Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου να αναπτυχθούν τεχνικά ορισμένες ευκολίες προς τους φορολογούμενους, όπως είναι η αυτόματη προσυμπλήρωση των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης καθώς και των ακινήτων που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στην εφαρμογή Ε9.

Επίσης απαιτούνται και διάφορες άλλες τεχνικές παρεμβάσεις προκειμένου να μην είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τα εισοδήματά τους για τα προηγούμενα 10 έτη.

Σημειώνεται ότι με βάση τις νέες προθεσμίες οι φορολογούμενοι που είναι υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pothen.gr από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου 2017.

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες είναι περίπου 120.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων δικαστικοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφοι κα

Πηγή: capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.