fbpx
Skip to main content

Ερχεται διαγραφή προστίμων και τελών για τις αδρανείς επιχειρήσεις

Θεσμικές παρεμβάσεις για τη διαγραφή προστίμων και τελών για τις αδρανείς επιχειρήσεις που δεν έχουν δηλώσει τη διακοπή των εργασιών τους, προωθούν τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών.

Περίπου 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αδρανείς και επιβαρύνονται με τεράστια πρόστιμα και προσαυξήσεις από την ημέρα που σταμάτησαν να λειτουργούν αλλά δεν έχουν κάνει παύση εργασιών.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης έχουν ετοιμάσει θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες να δηλώσουν στην εφορία και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) τον χρόνο παύσης των εργασιών τους και έτσι να μην επιβαρύνονται με φορολογικά πρόστιμα και τέλη προς το ΓΕΜΗ που τρέχουν από την ημερομηνία λήξης των δραστηριότητων τους μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα,  ο κ. Πιτσιλής αναμένεται να εκδώσει σχετική απόφαση και ο κ. Παπαδεράκης να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα περιγράφουν τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις «φαντάσματα» αλλά και όσες θέλουν εφεξής να διακόψουν τη δραστηριότητά τους.


Πηγή: Ημερησία

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.