fbpx
Skip to main content

Ψαλίδι στη φοροαπαλλαγή των δικαστικών

Μικρό ψαλίδι βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη φοροαπαλλαγή που έδωσε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν και συμμορφώθηκε με σχετική απόφαση του μισθοδικείου.

Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, αν και το 25% του εισοδήματος των δικαστικών απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος δεν απαλλάσσεται από την εισφορά αλληλεγγύης.

Οι δικαστικοί θα πρέπει να προχωρήσουν έως το τέλος του έτους στην υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων για την τελευταία τριετία στις οποίες θα πρέπει οι ίδιοι να υπολογίσουν το ποσό των εισοδήματός τους που είναι αφορολόγητο με βάση το 25% που δικαιούνται και οι βουλευτές και αυτό το ποσό θα πρέπει να δηλωθεί στον ειδικό κωδικό που αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι το ποσό των αναδρομικών που δικαιούνται οι δικαστικοί λειτουργοί κυμαίνεται ανάλογα με το βαθμό του σε έως και 20.000 ευρώ. Οι δικαστικοί που θα υποβάλλουν τις τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία και αποδεικτικά της ιδιότητάς τους (π.χ. ταυτότητα).

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν οι τροποποιητικές δηλώσεις θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Πηγή: capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.