fbpx
Skip to main content

EΦΚΑ: Στο 64% η εισπραξιμότητα των εισφορών των επαγγελματιών και των αγροτών

Τα 2/3 του στόχου έφτασαν οι εισπράξεις του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από τις νέες εισφορές των επαγγελματιών και των αγροτών για το μήνα Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ασφαλιστικού υπερ -ταμείου, η εισπραξιμότητα από το νέο ασφαλιστικό χαράτσι έφτασε στο 64%. Δεδομένου πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο εισπρακτικός στόχος ήταν 270 εκατ. ευρώ, οι εισπράξεις εκτιμάται ότι κυμάνθηκαν γύρω στα 170 -175 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτό της εισπραξιμότητας το οποίο θεωρείται "θετικό" από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, προέκυψε μέσα σε δύο μήνες (Φεβρουάριο -Μάρτιο 2017) και όχι μέσα σε ένα (Φεβρουάριο). Υπενθυμίζεται πως η αρχική προθεσμία για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου ήταν η 28η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο λόγω μηδαμινών εσόδων κατά την ημερομηνία αυτή, ο ΕΦΚΑ μετέθεσε την προθεσμία στις 17 Μαρτίου και έπειτα στις 31 Μαρτίου. Έτσι η πραγματική μέση μηνιαία εισπραξιμότητα προσεγγίζει το μισό του 64%, δηλαδή το 32%του στόχου.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 7 Απριλίου, κατ΄εξαίρεση,  λήγει η προθεσμία καταβολής των εισφορών του Ιανουαρίου 2017 για  τα μισθωτά μπλοκάκια, τους μισθωτούς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα και τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Μέχρι τις 13 Απριλίου, πρέπει να καταβληθούν οι εισφορές για το μήνα Φεβρουάριο 2017 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τα μπλοκάκια.  

Πηγή: capital.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.