Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Ερώτημα: Πότε υπόκεινται σε ΦΠΑ εισαγωγές εμπορικού χαρακτήρα από τρίτη χώρα;

0
0
0
s2smodern

Ερώτημα:  Επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Αμερική αγοράζει ηλεκτρονική συσκευή την οποία παίρνει με νόμιμο παραστατικό. Η αξία του αγαθού ξεπερνά τα €430. Για να εκπέσει η δαπάνη θα πρέπει να περάσει από τελωνειακό έλεγχο;

Συνοπτική Απάντηση

Οι αποστολές εμπορικού χαρακτήρα υπόκεινται σε δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 ευρώ απαλλάσσονται του ΦΠΑ

Πλήρης Απάντηση

Απαλλάσσονται από τους εισαγωγικούς δασμούς  οι αποστολές  μη εμπορικού χαρακτήρα αξίας έως 45 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση δεν καταβάλλεται ΦΠΑ και λοιποί φόροι. Ως μικροαποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα χαρακτηρίζονται αυτές που  παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα και προορίζονται για προσωπική χρήση.

Αντίθετα, οι αποστολές εμπορικού χαρακτήρα υπόκεινται σε δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 22 ευρώ απαλλάσσονται του ΦΠΑ. Τα είδη των οποίων η πραγματική αξία δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά αποστολή, απαλλάσσονται από το δασμό (σελίδα 109 Ενημερωτικού εγχειριδίου συνηθέστερων ερωτημάτων 2013 και Οδηγία 2006/79/ΕΚ του Συμβουλίου).

Στην περίπτωσή σας, θα πρέπει να γίνει εκτελωνισμός της αγοράς από την Τρίτη Χώρα.

Πηγή: e-forologia.gr

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ