fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Αίτημα για την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ

 Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2022


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ ζητά ο Βασίλης Σπανάκης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ερώτηση κατέθεσε, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης με θέμα την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι πολλές πληρωμές που έγιναν από τον Αύγουστο του 2021 έως σήμερα αντί να καταχωρηθούν στο σύστημα του ΕΦΚΑ ως πληρωμές των αντίστοιχων μηνών, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, οι οποιεσδήποτε πληρωμές εξόφλησαν παλαιές οφειλές που είχε η επιχείρηση δηλαδή ξεκινώντας απ’ τον Φεβρουάριο του 2020.  

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πληρωμές που έγιναν από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα να εξοφλούν μόνο παλαιές οφειλές και η υπαγωγή στις 72 δόσεις να μην είναι εφικτή.

Ο κ. Σπανάκης ρώτησε πως προτίθεται ο Υπουργός να δώσει τη δυνατότητα στις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους απ’ τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα, να υπαχθούν στις 72 δόσεις, διότι το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ δεν υποστηρίζει την πλήρη αντιστοίχιση οφειλών και πληρωμών και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως για παράδειγμα πλήθος επιχειρήσεων να αδυνατούν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα;

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.