fbpx
Skip to main content
 Αθήνα 20 Μαρτίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρ. Αλεξιάδης :Αναγκαία προϋπόθεση της ορθής νομοθέτησης, ο δημόσιος διάλογος, που δυστυχώς απουσιάζει με κυβερνητική ευθύνη

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην ημερίδα του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα "Ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Ο νέος Κανονισμός»ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, το οποίο σημείωσε πως δυστυχώς απουσιάζει από τον δημόσιο διάλογο.


«Θέλω να πω με σαφήνεια ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, δηλαδή το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα, από το μεγάλο μέγεθος της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, στερεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 15 δις κάθε χρόνο, από τα οποία τα 6 έως 9 δις όπως υπολογίζουν διάφοροι φορείς της Ε.Ε. είναι μόνο από το ΦΠΑ. Χάνουμε ένα τεράστιο ποσό κάθε χρόνο και δυστυχώς ο διάλογος για αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα είναι πολύ λίγος και δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι».
 
Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Λογιστικό Σύλλογο της Αθήνας και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες φορείς, μίλησε για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων:
 
«Πρέπει να πάρουμε μέτρα, χωρίς όμως υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς στοχοποίηση, χωρίς μεταφορά άλλου ένα βάρους από το δημόσιο ελεγκτικό μηχανισμό, σε ιδιωτικούς  φορείς».

Κλείνοντας έψεξε την απουσία επίσημων φορέων της πολιτείας από την ημερίδα, δήλωσε διαθέσιμος σε έναν αναλυτικό διάλογο με όλους,  ώστε να υπάρξει ορθή νομοθέτηση και ουσιαστικές λύσεις και όχι «όπως ακούω από πολλούς φορείς, ότι θέτουν ζητήματα στο διάλογο και στα Υπουργεία και δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις».

Δείτε αναλυτικά:

https://youtu.be/_2sSWOOAEso
 
 

Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης 
Βουλευτής Β' Πειραιά
Αν. Tομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.