fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Ικανοποιητικά μηνύματα από την Ελλάδα βλέπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμώντας πως η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρει την ίδια ώρα ότι οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς υποχωρεί ο φόβος εξόδου της από την Ευρωζώνη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung» ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «ύστερα από χρόνια, όπου λίγα άλλαξαν προς το καλύτερο, η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι κοινές προσπάθειες αλλά και η εμμονή των εταίρων βοήθησαν ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα της «WSJ» υποστηρίζει από την άλλη ότι «εν μέσω γενικότερης αύξησης της προθυμίας των επενδυτών να αγοράσουν ευρύτερα πιο ριψοκίνδυνους τίτλους ανά τον κόσμο, τα πάντα από την Ελλάδα, από το real estate μέχρι τις τοποθετήσεις στην ενέργεια, βρίσκουν αγοραστές, γεγονός που υπόσχεται επενδύσεις στη χώρα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στην καθαρή εισροή κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στη μείωση των αποδόσεων που καταγράφεται για τα ελληνικά ομόλογα. «Για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια, οι ελληνικές επιχειρήσεις πωλούν εταιρικά ομόλογα. Ολα αυτά είναι μία τεράστια αλλαγή σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από έξι μήνες, όταν οι φόβοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ είχαν ταρακουνήσει τις διεθνείς αγορές και είχαν καταστήσει απαγορευτική κάθε ιδιωτική χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης στη χώρα και στην κυβέρνησή της, που σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα μπορεί να βγαίνει από τούνελ» υποστηρίζει η «WSJ».

Και όπως δηλώνουν στην εφημερίδα επικεφαλής ξένων funds, «οι επενδυτές πιστεύουν τώρα -με έναν τρόπο που δεν υπήρχε στο παρελθόν- στην ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, που είναι η προϋπόθεση που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές για να κρατήσουν ανοιχτές τις γραμμές χρηματοδότησης».

Πηγή: Έθνος

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.