fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία και με την ενσωμάτωση τροποποιήσεων το νομοσχέδιο για την λειτουργία των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ). Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε "παρών".

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι το φθινόπωρο θα αναμορφωθεί συνολικά η νομοθεσία που διέπει το εμπορικό δίκαιο στη χώρα.

Ειδικότερα σημείωσε πως τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου περί ΓΕΜΗ και τα θέματα εποπτείας και δημοσιότητας, που αφορούν όλους τους τύπους των εταιρειών, προσέθεσε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να αναδειχθεί το εμπορικό μητρώο ακόμη περισσότερο και τόνισε ότι δεν είναι το μόνο σημείο που θα καταφεύγουν οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες. Επίσης, θέματα που σχετίζονται με τη μετατροπή των ΕΠΕ σε κάποιον άλλον τύπο εταιρείας θα ρυθμιστούν στο νομοσχέδιο περί μετασχηματισμών, το οποίο ολοκληρώνεται οσονούπω και θα ψηφιστεί σε συνδυασμό και με τον νόμο περί ΓΕΜΗ.

Ακόμη, ο αρμόδιος υφυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εξελιχθεί η συζήτηση του νομοθετήματος για την αντικατάσταση του ν. 2190, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των νομοσχεδίων αναμόρφωσης του εμπορικού δικαίου. Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι με τις δύο νέες οδηγίες που ενσωματώσαμε στο ελληνικό Δίκαιό μας, δίνονται οι εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα, όπως τα εξέθεσε η αντιπολίτευση και τόνισε ότι η εποπτεία είναι πάρα πολύ αυστηρή.

Υπαίθριο εμπόριο

Σχετικά με τα θέματα του υπαίθριου εμπορίου, ο υφυπουργός Οικονομίας ενημέρωσε ότι δίδεται παράταση μέχρι τέλος του χρόνου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί και το ηλεκτρονικό μητρώο ενώ παρέσχε την υπόσχεση πως μέχρι τότε θα υπάρξει μια τελική ρύθμιση στα ζητήματα που σχετίζονται με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. "Προς το παρόν, όσοι έχουν τις άδειες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Με βάση τον τελευταίο νόμο μπορούν να δοθούν οι άδειες σε αυτούς που έχουν κάνει τις αιτήσεις. Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μια συνολική ρύθμιση, με στόχο να επιλύσουμε κι αυτά τα θέματα που τίθενται από όσους έχουν τις άδειες για το υπαίθριο εμπόριο" διευκρίνισε.

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.