fbpx
Skip to main content

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών - LSA.gr

Ερώτημα: Στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ ελεύθερου επαγγελματία εμφανίζονται τα έσοδα και τα έξοδα και από τις δύο δραστηριότητες που ασκεί;

Ερώτημα: ΓΙΑΤΡΟΣ, ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 1/1/2017 ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1: ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ (ΜΕ ΦΠΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2: ΤΟ ΦΠΑ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΕΣΕΙ;

 

Συνοπτική Απάντηση

Η περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. αφορά το σύνολο της δραστηριότητας του υποκείμενου στο φόρο


Πλήρης Απάντηση

Η περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. αφορά το σύνολο της δραστηριότητας του υποκείμενου στο φόρο. Επομένως, στην περιοδική θα αναγράφονται τόσο οι εκροές της απαλλασσόμενης (χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών) δραστηριότητας, όσο και της δραστηριότητας με τις φορολογητέες πράξεις.

Ο ΦΠΑ των εισροών που αφορούν την αγροτική δραστηριότητα εκπίπτει από τον ΦΠΑ εκροών. Για τις κοινές εισροές (πχ ΦΠΑ αμοιβής λογιστή) διενεργείται επιμερισμός (prorata) του ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν.2859/2000.

Σημείωση - Παράκληση: Τα κεφαλαία και η απουσία σημείων στίξης δυσκολεύουν την ανάγνωση - κατανόηση των ερωτήσεων.

Πηγή: e-forologia.gr

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.