fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: Αίτημα Κατάργησης Προκαταβολής φόρου

Προς:

  • Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Πιτσιλή Γεώργιο
  • Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο Ευκλείδη

Κοινοποίηση:

  • Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κο Χουλιαράκη Γεώργιο
  • Υφυπουργό Οικονομικών, κα Παπανάτσιου Αικατερίνη

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019

Θέμα: «Αίτημα Κατάργησης Προκαταβολής φόρου»

Με αφορμή την έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων και συνεπώς, την αδυναμία επιβίωσής τους στο όλο και αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αιτούμαστε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

 Δεδομένης της δυσπραγίας της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και του οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου θα απελευθερώσει πόρους για επενδύσεις καθώς και για ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Ο φόρος που εισπράττεται ως προκαταβολή μέχρι σήμερα, πιθανότατα να συμψηφίζεται κατά μεγάλο ποσοστό με τον φόρο του επόμενου έτους, καθώς πολλές επιχειρήσεις παρουσιάζουν μείωση των κερδών ή ζημίες.

 Ως εκ τούτου, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον κρατικό προϋπολογισμό διότι μέσω του οικονομικού κύκλου θα αποδώσει γρήγορα  φορολογικά έσοδα.

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι το παρόν μέτρο στον βαθμό που θα μπορούσε να υλοποιηθεί έστω και σταδιακά θα είχε βέβαιο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό θετικό αποτέλεσμα.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Με τιμή

Το Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.