fbpx
Skip to main content

Εκλογές ΟΕΕ-Κυριακή 15.12.19 Αθήνα

 Στις επικείμενες εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συμμετοχή του Γεν. Διευθυντή, Πόλυγγερ Μιχάλη
θα εκπροσωπηθεί στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ.

polygger

Λαμβάνοντας υπόψη τον διαχρονικά υπερβολικό κατακερματισμό των δυνάμεων του χώρου, την ασθενή εκπροσώπησή του, καθώς και το γεγονός της μεγάλης προσπάθειας  που πρέπει να γίνει για την συμμετοχή στο κέντρο των αποφάσεων και των εξελίξεων και

  • με γνώμονα την κατοχύρωση του κλάδου και τη διαρκή εξέλιξή του, για τον οποίο ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών συνεχώς αγωνίζεται
  • με τη διαβεβαίωση από πλευράς της ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ  για ενεργή συμμετοχή και άμεση παρέμβαση  στην διαμόρφωση των εξελίξεων που αφορούν το επάγγελμα

ο Λ.Σ.Α. ζητά την στήριξη όλων των συναδέλφων, οικονομολόγων - λογιστών και θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία,

έτσι ώστε να μην συμβούν ξανά πράγματα που μας αφορούν, ερήμην και χωρίς την συμμετοχή μας.


Δείτε βίντεο (απόσπασμα ομιλίας):
https://www.youtube.com/watch?v=OqncAP3hb5g
https://www.youtube.com/watch?v=tmDRVet7YEg


 

Προς ενημέρωσή σας, έχουμε ήδη θέσει τα κάτωθι θέματα στην ηγεσία του ΟΕΕ και αναμένουμε σύντομα αποτελέσματα

1) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Λογιστή-φοροτεχνικού
-Παροχή δικαιώματος υπογραφής Λ/Φ κατοχυρωμένη σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως ορίου ακαθαρίστων εσόδων
-Παροχή δικαιώματος υπογραφής φοροτεχνικού Α’ τάξης σε όλες τις εκθέσεις με οικονομικό περιεχόμενο
-Παροχή ψηφιακής υπογραφής στους Λ/Φ μέσω του ΟΕΕ

2) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Λογιστή-φοροτεχνικού
-Ουσιαστική ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ πλαισίου εργασιών και αντίστοιχων ευθυνών – αμοιβών των λογιστών-φοροτεχνικών
-Διασφάλιση του ρόλου του Λογιστή-φοροτεχνικού (όχι εμπλοκή σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα αμισθί)
-Αναμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστή-φοροτεχνικού σε σχέση με τις ευθύνες και τις αμοιβές παρά την ισχύ του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Μια σειρά από επαγγέλματα (συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι, κλπ) παραμένουν κλειστά ή λιγότερο «απελευθερωμένα».

3) ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΕΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Λογιστή-φοροτεχνικού και ειδικά σε περιπτώσεις που η υπηρεσία αυτή αφορά δυσλειτουργία κρατικών φορέων. Πχ. Τακτοποίηση αρχείων ΕΦΚΑ, ΤτΕ, ΑΑΔΕ, ΓΓΠΣ , κλπ

4) ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Αριθ. Πρωτ. 1103682/24.01.05 περί προτεραιότητας εξυπηρέτησης των επαγγελματιών λογιστών- φοροτεχνικών στις οικονομικές και διάφορες άλλες υπηρεσίες όπως εφαρμόζεται και στους δικηγόρους.

5) ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ


Επιπλέον, προς ενημέρωσή σας, μαζί με το ΟΕΕ πετύχαμε:

-την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο της συνυπογραφής λογιστών Α' τάξης στην βεβαίωση υλοποίησης επένδυσης.
-την καταχώριση των οικονομικών στοιχείων των επιχειρήσεων στην ΤτΕ μόνο για το έτος 2018 αρχικά και χωρίς επιβολή προστίμου, έναντι της απόφασης 2682/2019 για καταχώριση των οικονομικών στοιχείων των ετών 2016, 2017, 2018 εντός Νοεμβρίου 2019.
-την παράταση προθεσμιών καταχώρισης στοιχείων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων


 Προτάσεις: Πόλυγγερ Μιχάλης- Γεν. Διευθυντής Λ.Σ.Α.:

-Για το νέο ασφαλιστικό σύστημα
-Για την αναβάθμιση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ
-Για διασύνδεση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών
-Για ένα νέο δίκαιο, απλό και εκσυγχρονιστικό φορολογικό σύστημα
-Για επείγουσα επίλυση θεμάτων σχετικά με τη ρύθμιση Ν. 4611/2019 και Ν. 4621/2019

Δείτε τις ανακοινώσεις - δράσεις του μέσω του ΛΣΑ. εδώ.


Ο συνάδελφος Μιχάλης Πόλυγγερ είναι ένας εκ των βασικών ιδρυτών του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος για πολλά συναπτά έτη και νυν Γενικός Διευθυντής. Στόχος του όλα αυτά τα χρόνια είναι να συμβάλλει στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση του χώρου των Λογιστών – Φοροτεχνών και Οικονομολόγων.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του στις αποφάσεις για το επάγγελμα και την κατοχύρωσή του με τον Ν.2515/97 και το ΠΔ υπ' άρ. 340/1998, καθώς στα θέματα περί της δυνατότητας εισόδου και εκπροσώπησης των λογιστών - φοροτεχνικών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και οικονομικών, με την απόφαση Αριθ. Πρωτ. 1103682/24.01.05. ("....1. Σε συνέχεια σχετικής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, για το παραπάνω θέμα, σας στέλνουμε συνημμένα, λόγω αρμοδιότητας, το από 22.12.2004 έγγραφο του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών, με το οποίο ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους λογιστές- φοροτεχνικούς να εισέρχονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και σης Δ.Ο.Υ. της διοικητικής Περιφέρειας Αττικής, κάθε εργάσιμη ημέρα, μία ώρα επιπλέον από τις καθορισθείσες για το κοινό ώρες, όπως ακριβώς ισχύει με τις ώρες εισόδου των Δικηγόρων στις δημόσιες υπηρεσίες.").

Μπορείτε να δείτε την δράση του εδώ.

 

Επιλέξτε: Αθήνα | Θεσσαλονίκη | Λοιπή Επικράτεια

 

 

Αθήνα

Οι εκλογές του ΟΕΕ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 μέχρι τις 18:00, στο Μέγαρο του Ζαππείου.

Οι συνάδελφοι στην Αττική μπορούν να σταυροδοτήσουν 20 υποψήφιους για την Αττική έναν υποψήφιο για την Θεσσαλονίκη και έναν υποψήφιο για την υπόλοιπη Επικράτεια.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΟΕΕ, τα οποία έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους μέχρι και το έτος 2018.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή πρόταση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2105138289 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη


Οι εκλογές του ΟΕΕ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 μέχρι τις 18:00.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο  41ο Δημοτικό σχολείο, Ικτίνου 5, Θεσσαλονίκη, 54622.

Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να σταυροδοτήσουν 4 τοπικούς υποψήφιους έναν υποψήφιο για την Αττική και έναν υποψήφιο για την υπόλοιπη Επικράτεια.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΟΕΕ, τα οποία έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους μέχρι και το έτος 2018.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή πρόταση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2105138289 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Λοιπή Επικράτεια

Οι εκλογές του ΟΕΕ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, από τις 8:00 μέχρι τις 18:00.

Οι συνάδελφοι στην λοιπή επικράτεια μπορούν να σταυροδοτήσουν 16 υποψήφιους της επικράτειας έναν υποψήφιο για την Αττική και έναν υποψήφιο για την Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΟΕΕ, τα οποία έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους μέχρι και το έτος 2018.

Για να μάθετε που θα ψηφίσετε πατήστε εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή πρόταση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2105138289 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.