fbpx
Skip to main content

Πρώτη συνεδρίαση επιτροπής Λ.Σ.Α. με αντικείμενο την κατοχύρωση του επαγγέλματος

logo με γράμματα χωρίς φόντο

Συνήλθε χθες Δευτέρα 17/2 στην πρώτη της συνεδρίαση στα γραφεία του Συλλόγου, η επιτροπή του ΛΣΑ με αντικείμενο την κατοχύρωση και το μέλλον του επαγγέλματος.

Ο συντονισμός της συνεδρίασης έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Συλλόγου και μέλος της ΣτΑ του ΟΕΕ, συνάδελφο Μιχάλη Πόλυγγερ.

Συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα για το επάγγελμα, όπως ο ρόλος του οικονομολόγου - Λ/Φ κατά τη θέσπιση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων, το περιεχόμενο της εργασίας, ο διακριτός ρόλος και οι ευθύνες καθώς και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας να ενημερώσει και εκπαιδεύσει τις επιχειρήσεις για τον νέο τρόπο τήρησης και ενημέρωσης των βιβλίων τους.

Επιπλέον, συζητήθηκε η καθημερινότητα του λογιστή, η ανάγκη για οριοθέτηση των εργασιών, το θέμα της επαγγελματικής ταυτότητας των υφιστάμενων απόφοιτων των ΤΕΙ, η υποχρέωση υπαγωγής τους αποκλειστικά στο ΟΕΕ, το νέο ασφαλιστικό το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί τις ερχόμενες ημέρες καθώς και ο Κώδικας Δεοντολογίας των Λ/Φ και το Ελάχιστο Αμοιβολόγιο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Όλοι οι συνάδελφοι δεσμεύτηκαν στην επόμενη συνάντηση να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους ώστε να αποτυπωθούν σε ενιαίο κείμενο και να υποβληθούν στους αρμόδιους φορείς και στις αντίστοιχες επιτροπές του Επιμελητηρίου. Τα πορίσματα της συγκεκριμένης επιτροπής θα ανακοινώνονται από την σελίδα του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους για τις προτάσεις τους, την στήριξη τους και κυρίως τα μέλη της επιτροπής του ΛΣΑ για την κατοχύρωση του επαγγέλματος. Συνάδελφοι εξαιρετικοί, με θέληση, επιχειρήματα και ελπίδα!

Είναι μεγάλη μας χαρά να στέκονται δίπλα μας. Οι συνάδελφοι μας:

Γκανίας Σπύρος

Κετσεντζής Θεοχάρης

Μπουλούκος Χρήστος

Χατζηαγγελίδη Μαρία

Σύντομα θα συγκροτηθούν και οι υπόλοιπες επιτροπές του συλλόγου.

 epitropi1
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.