fbpx
Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΣΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΟΕΕ

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής του Λογιστή-Φοροτεχνικού στο ΟΕΕ - στην οποία συμμετέχουμε με την νέα της σύνθεση- εξετάστηκαν διεξοδικά πολύ σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα της άμεσης επικαιρότητας που βιώνει ο Κλάδος.

Ομόφωνα οι συμμετέχοντες συνάδελφοι - ενεργοί οικονομολόγοι- Λ/Φ και ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές - αποφάσισαν να προωθηθεί επιστολή - διάβημα από το ΟΕΕ στα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με τα άμεσα προβλήματα και να αναζητηθούν πιεστικά "βιώσιμες" λύσεις σχετικά με τις αναγκαίες παρατάσεις των καταληκτικών ημερομηνιών όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων, των ρυθμίσεων των καταβολών των φόρων καθώς και των σχετικών υποχρεώσεων, που άπτονται των εργατοασφαλιστικών θεμάτων και των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων.

Σύντομα, θα δημοσιοποιηθούν από το ΟΕΕ οι λεπτομέρειες του διαβήματος στο οποίο καταλήξαμε και ο Φορέας θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη του, στο πλαίσιο της αναζήτησης άμεσων λύσεων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, με το δεδομένο ότι ο χώρος πρέπει και δικαιούται να απολαμβάνει την μέγιστη εκτίμηση της Πολιτείας και της Κοινωνίας, μετά από αυτά που αγόγγυστα διεκπεραιώνει σε τόσο κρίσιμες εθνικές στιγμές.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους και έχουμε την πεποίθηση ότι όλοι θα ενεργοποιηθούν στην πρόταση που τέθηκε προς συζήτηση και έτυχε καθολικής αποδοχής για την αποφυγή δημιουργίας παρόμοιου κυκεώνα (με ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΑΦΕΣΤΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ), η οποία συνίσταται στην ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Λ/Φ - ΜΕΛΩΝ ΟΕΕ στις ομάδες εργασίας των Υπουργείων για την έκδοση αποφάσεων και εγκυκλίων ΠΡΩΤΟΥ ΛΑΒΟΥΝ την τελική τους μορφή.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.