fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: Δήλωση απόδοσης Παρακρατούμενων και Προκαταβλητέων Φόρων από Μισθωτή Εργασία και Συντάξεις, από Αμοιβές Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

Προς:

  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2020

 ΘΕΜΑ: Δήλωση απόδοσης Παρακρατούμενων και Προκαταβλητέων Φόρων από Μισθωτή Εργασία και Συντάξεις, από Αμοιβές Επιχειρηματικής Δραστηριότητας.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με τις αποφάσεις σας Α. 1099/2019, Α. 1100/2019 και Α. 1101/2019, όπως αυτές ισχύουν σήμερα, καθορίζεται ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων από τους υπόχρεους σε παρακράτηση, καθώς και ο τύπος και το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών.

Στην πράξη έχει διαπιστωθεί πως το ΟΠΣ TAXIS δεν παρέχει δυνατότητα εμφάνισης του αρχείου που υποβλήθηκε για τη δημιουργία των παραπάνω δηλώσεων, έτσι ώστε να επαληθεύεται γρήγορα αλλά και επίσημα η ορθότητα των δεδομένων πριν την μεταφορά τους στο έντυπο Ε1.

Προκύπτει, λοιπόν, η ανάγκη για τον ευχερέστερο έλεγχο τόσο από πλευράς υπόχρεων σε υποβολή δηλώσεων και τη διόρθωση πιθανών παραλείψεων, όσο και από πλευράς ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και άλλων φορέων (πχ ΕΣΠΑ), η εξαγωγή ενός συγκεντρωτικού αρχείου ή πίνακα, σε ετήσια βάση, αναλυτικά ανά εργαζόμενο, ελεύθερο επαγγελματία κλπ, στον οποίο θα εμφανίζονται, οι αποδοχές και οι παρακρατούμενοι φόροι, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που μεταφέρονται στο Ε1 για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι δυνατή, μέσα από το TAXIS η εξαγωγή του παραπάνω ετήσιου αρχείου ή πίνακα, με βάση τη σώρευση των υποβληθέντων αναλυτικών μηνιαίων αρχείων και δηλώσεων.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας.

   

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Διευθυντής

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Πολίτου Μαρίνα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.