fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: Ενέργειες για την αποφυγή επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με προσαυξήσεις

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

Προς:

  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Αθήνα, 08 Ιουλίου 2020

 Θέμα: «Ενέργειες για την αποφυγή επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με προσαυξήσεις»

Αξιότιμοι κύριοι,

Το πρώτο διάστημα εμφάνισης του covid-19, μεταξύ όλων των άλλων μέτρων και διατάξεων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση ήταν και το μέτρο που αφορούσε την καταβολή ΦΠΑ μηνός Απριλίου. Δόθηκε η δυνατότητα στις οντότητες να καταβάλλουν το ποσό του ΦΠΑ του συγκεκριμένου μήνα που αναλογούσε στην κάθε οντότητα, είτε σε μια δόση με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 30/09, είτε σε δυο δόσεις.

Στην περίπτωση επιλογής καταβολής σε δύο δόσεις, η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης που ήταν 31/05, μεταφέρθηκε την 30/09 και η ημερομηνία καταβολής της δεύτερης δόσης παρέμεινε στις 30/06.

Παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι σε κάποιες οντότητες, παρόλο που κατέβαλαν εμπρόθεσμα την δεύτερη δόση, το σύστημα εξόφλησε την υποχρέωση καταβολής της πρώτης δόσης (που έχει μεταφερθεί έως τις 30/09) αντί της δεύτερης, που ήταν έως τις 30/06, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις μη  εμπρόθεσμης καταβολής της δεύτερης δόσης.

Παρακαλούμε, όπως προβείτε σε απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις οι οντότητες που επέλεξαν να εξοφλήσουν την εν λόγω υποχρέωση τους σε δυο δόσεις και έχουν καταβάλει εμπρόθεσμα την δεύτερη δόση. 

Σε αναμονή της απάντησής σας. 

   

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Διευθυντής

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Πολίτου Μαρίνα

 

 

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.