fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: 15.07.2020 Άμεσες ενέργειες για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

 

logo με γράμματα χωρίς φόντο

 

 Προς:

  • Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο
  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2020

 Θέμα: «ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ»

 Κύριοι,

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας και της αντίδρασης των φορέων του κλάδου και των επαγγελματιών και εκφράζοντας την αγωνία και τις ανησυχίες των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας για την άμεση διευθέτηση του φλέγοντος ζητήματος.

Είναι προφανές ότι, κάτω από το καθεστώς λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων που σχετίζονται με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και με την έλλειψη δεδομένων, η ολοκλήρωση της ορθής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων δεν είναι εφικτή εντός της ανακοινωθείσας προθεσμίας.

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρουμε ότι:

α) δεν έχει καθοριστεί μέχρι και σήμερα το ποσοστό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος

β) δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκκαθαρίσεις του ΕΦΚΑ του φορολογικού έτους 2018, που επηρεάζουν τις τρέχουσες δηλώσεις του φορολογικού έτους 2019.

γ) δεν έχουν αναρτηθεί διάφορες βεβαιώσεις (ΕΟΠΥΥ, ασθενείας, κλπ)

Να ληφθεί υπόψη ότι το πλήθος των εναπομεινασών δηλώσεων υπερβαίνει το μέγιστο δυνατό ημερήσιο όριο υποβολής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς και το ότι παράλληλα «τρέχουν» όλες οι άλλες προθεσμίες υποβολής δεδομένων που σχετίζονται με φορολογικά ή εργατοασφαλιστικά αντικείμενα (πχ επιστρεπτέα προκαταβολή, ΕΡΓΑΝΗ, κλπ)

Ως εκ τούτου, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ανακοίνωσή σας για την παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα έως 29/09/2020, με αντίστοιχη συγκέντρωση του αριθμού των δόσεων για τους φορολογούμενους, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής καθώς και τη διατήρηση του δικαιώματος της έκπτωσης στην εφάπαξ καταβολή του φόρου, μέχρι την καταληκτική προθεσμία.

Να τονιστεί ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν αιτήματα διευκόλυνσης της δουλειάς των Λ/Φ, αλλά είναι μία ευθεία αναγκαιότητα υποστήριξης των επιχειρήσεων και προστασίας των φορολογικών εσόδων.

Έχοντας αποδείξει εμπράκτως, αφενός την αλληλεγγύη του κλάδου μας και αφετέρου την υποστήριξή μας προς την Πολιτεία για την επαναφορά στην κανονικότητα, παρακαλούμε να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω.

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

   

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Διευθυντής

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Πολίτου Μαρίνα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.