fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: 16.09.2020 Αναγκαία η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας

 

logo με γράμματα χωρίς φόντο

Προς:

  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Κοινοποίηση:

  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Θέμα: «Αναγκαία η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας»

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Σε συνέχεια της Α. 1139/2020 στις 12/6/2020 σχετικά με την υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων περί μισθώσεων που αφορά μεγάλο αριθμό υπόχρεων, κρίνεται αναγκαία η μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας της 30ης Σεπτεμβρίου 2020 στις 31/12/2020, καθ’ όσον καθίσταται ανέφικτη η υποβολή του όγκου των ανωτέρω δηλώσεων σε τόσο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, με δεδομένο - καθώς γνωρίζετε - ότι απαραίτητη προϋπόθεση ορθής υποβολής νέων μισθωτηρίων και τροποποιήσεις υφιστάμενων ή λύσης αυτών, είναι η ορθή ενημέρωση των λογιστών από τους υπόχρεους και μάλιστα για συμβάσεις που εκτείνονται σε βάθος παρελθοντικού χρόνου.

Δεδομένης της αναγκαιότητας ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων covid-19 (23/9/2020) δύσκολα μπορεί να μεταφερθεί, παρακαλούμε, εξαιρώντας αυτές, να απελευθερώσετε χρονικά όλες τις λοιπές περιπτώσεις, εφόσον ούτε ιδιαίτερο φορολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, ούτε επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος.

Η θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημα θα συμβάλει στην αποτύπωση της ορθής εικόνας των εν λόγω συμβάσεων διαχρονικά, με έτος αφετηρίας το 2021.

Σε αναμονή της απάντησής σας. 

   

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Διευθυντής

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Πολίτου Μαρίνα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.