fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: 14.10.2020: Άμεσες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των Λ/Φ στις Δ.Ο.Υ. κατά προτεραιότητα

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

 Προς:

  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

 Κοινοποίηση:

  • Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη
  • Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη Κυριάκο
  • Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), κ. Χάλαρη Χρήστο
  • Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Κόλλια Κωνσταντίνο

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2020

«Άμεσες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των Λ/Φ στις Δ.Ο.Υ. κατά προτεραιότητα»

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Αναφορικά με την ΔΔΑΔ Α 1119526 ΕΞ 2020/07.10.2020 εγκύκλιό σας και σε συνέχεια του από 08/10/2020 αιτήματός μας με θέμα «Άμεσες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των Λ/Φ σε Δ.Ο.Υ. και e-ΕΦΚΑ κατά προτεραιότητα», επανερχόμαστε με την παρούσα, λόγω της σημαντικότητας του θέματος για την άμεση και έγκαιρη τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων των Φ.Π. και Ν.Π. και ζητάμε για μία ακόμα φορά την προτεραιότητα εξυπηρέτησης του κλάδου των Λ/Φ, τόσο με φυσική παρουσία στις υπηρεσίες όσο και εξ αποστάσεως.

Σας επαναπροωθούμε την από 8/10/20 επιστολή μας, προκειμένου να εδραιωθεί η κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση με οποιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο ενόψει της πανδημίας, αλλά  γενικότερα:

 

Αθήνα, 08 Οκτωβρίου 2020

Θέμα: «Άμεσες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των Λ/Φ σε Δ.Ο.Υ. και e-ΕΦΚΑ κατά προτεραιότητα»

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενόψει των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας και κατόπιν των αναφορών πολλών συναδέλφων, μελών του Λ.Σ.Α. και μη, για την καθυστέρηση της εξυπηρέτησης των λογιστών από πολλές υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και e-ΕΦΚΑ, λόγω φόρτου εργασίας των Δημόσιων Υπηρεσιών – σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, με κίνδυνο επιβολής προστίμου – κρίνεται αναγκαία η παρέμβασή σας για την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους, για οποιεσδήποτε εργασίες.

Προτείνουμε, λοιπόν, να προηγείται η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών Λ/Φ, είτε όταν προσέρχονται στις υπηρεσίες με φυσική παρουσία, αναφέροντας τον Αριθμό Μητρώου της επαγγελματικής ταυτότητας του ΟΕΕ, είτε όταν αποστέλλουν τα αιτήματά/ τις αιτήσεις τους μέσω e-mail αναγράφοντάς τον Α.Μ. στο θέμα, με συνημμένη την εξουσιοδότηση του εκάστοτε πελάτη, ότι ο λογιστής δρα κατ’ εντολή του.

Να σημειώσουμε ότι, η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση - και μάλιστα κατά προτεραιότητα – των Λ/Φ, έχει καθοριστεί και στο παρελθόν μετά την παρέμβασή μας:

Αριθ. ΔΙΑΔΠ/Γ2γ/1562/09.02.05 «Καθορισμός ωρών εισόδου των Λογιστών - Φοροτεχνικών και των Δικαστικών - Επιμελητών, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κατά μία ώρα επιπλέον, από τις καθορισθείσες για το κοινό ώρες.»

Επιπλέον, παρακαλούμε πολύ, στην περίπτωση που το αίτημα του Λ/Φ έχει αποσταλεί εμπρόθεσμα και η εξέλιξή του βρίσκεται στην δικαιοδοσία της εκάστοτε Δημόσιας Υπηρεσίας, να απαλλάσσεται η ως άνω διαδικασία από οποιεσδήποτε κυρώσεις - αποδεικνύοντας την ημερομηνία αποστολής του αιτήματος και από την ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα και από το αυτοματοποιημένο απαντητικό μήνυμα της υπηρεσίας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

 

Σε αναμονή της απάντησής σας.

 

   

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Διευθυντής

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Πολίτου Μαρίνα

 

 

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.