fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: 23.11.2020 Διαμαρτυρία για έλεγχο υποχρεωτικής τηλεργασίας σε λογιστικά γραφεία

 

logo με γράμματα χωρίς φόντο

Προς:

  • Γεν. Γραμματέα Εργασίας, κα Στρατινάκη Άννα
  • Γενικό Επιθεωρητή Εργασίας, κ. Βούρτση Χαράλαμπο
  • Διευθυντή γραφείου Υπουργού, κ. Δουφεξή Παναγιώτη

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία για έλεγχο υποχρεωτικής τηλεργασίας σε λογιστικά γραφεία

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

   Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας διαβιβάσουμε τις πληροφορίες συναδέλφων περί ελέγχου υποχρεωτικής τήρησης τηλεργασίας σε λογιστικά γραφεία από το Σ.ΕΠ.Ε., συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέρκυρας.

   Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, παρά τις δημόσιες επιδοκιμασίες στον κλάδο για την κοινωνική προσφορά του όλους αυτούς τους μήνες, την άμισθη παροχή των υπηρεσιών του προκειμένου να διεκπεραιώσει πιστά τις εξαγγελίες της Πολιτείας και να εξυπηρετήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας, η πρακτική υποστήριξη που έχει λάβει από την Πολιτεία είναι ελάχιστη.

   Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η διαμαρτυρία μας αυτή, αφενός ουδόλως έχει να κάνει με την ορθή τήρηση και συμμόρφωση των διαδικασιών στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις ενός λογιστικού γραφείου- ως επιχείρηση – αφετέρου, είναι σαφές από τις σχετικές ανακοινώσεις, ότι η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική ως ποσοστό επί του δυνάμενου προσωπικού να τεθεί σε τέτοιο καθεστώς.

Είναι προφανές ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων φορολογούμενων, καθώς και οι καθημερινές δραστηριότητες του προσωπικού του λογιστικού γραφείου είναι αδήριτη ανάγκη να υλοποιούνται αυτοπροσώπως και με φυσική παρουσία, λαμβανομένων υπόψη και της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (λήψη φυσικών παραστατικών, δηλώσεις επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλώσεις αναστολών εργασίας, κ.λπ.), οπότε η φυσική συναλλαγή - έστω και με προγραμματισμένο ραντεβού - καθίσταται αναπόφευκτη.

Εξάλλου, οι Λ/Φ είναι οι πρώτοι που ριψοκινδύνευσαν από την αρχική φάση της πανδημίας - δυστυχώς έχουν και στην παρούσα φάση κάποιοι νοσήσει - και είμαστε οι τελευταίοι, οι οποίοι δεν θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα (οδηγίες ΕΟΔΥ).

   Συνεπώς, είναι γνωστή η φύση της εργασίας των Λ/Φ, η οποία εκτελείται νυχθημερόν, απασχολούμενοι στην λήψη της ορθής ενημέρωσης ακόμα και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες!

   Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη συγκυρία την οποία ζούμε και στην οποία σίγουρα θα υπάρχουν αστοχίες, παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος άμεσα, προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες ή αντίστοιχα περιστατικά για τους συγκεκριμένους λόγους, ήσσονος σημασίας, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μεταδίδουν το λαθεμένο μήνυμα.

   

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Διευθυντής

Η Γεν. Γραμματέας

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Πολίτου Μαρίνα

 

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.