fbpx
Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κατάθεση προτάσεων για τις φορολογικές διατάξεις που εμπεριέχονται στο πρόσφατα κατατεθέν Νομοσχέδιο

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Λ.Σ.Α. καταθέτει μερικές προτάσεις για τις φορολογικές διατάξεις που εμπεριέχονται στο πρόσφατα κατατεθέν Νομοσχέδιο περί γενικής απογραφής κ.λπ.:

Επί του άρ. 26 (περί μείωσης μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων): Να ενταχθούν στην υπό έκδοση Υ.Α. όλοι οι ΚΑΔ που είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες αποφάσεις από τον Μάρτιο του 2020

Επί του άρ. 27, παρ. 2 (περί συνδρομής σε απώλειες εκμισθωτών):

Προσθήκη «2.α….»  στον 4690/2020:

Εφόσον ο  εκμισθωτής είναι φυσικό πρόσωπο και πληττόμενος αλλά  μη επιτηδευματίας με ΚΑΔ εκμετάλλευσης ακινήτων, ή βρίσκεται σε αναστολή ή είναι άνεργος, να επιδοτείται 100% (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο)

Εφόσον ο  εκμισθωτής είναι νομικό πρόσωπο- εξαιρουμένης της δραστηριότητας εκμετάλλευσης ακινήτων – και είναι πληττόμενος ή κλεισμένος με κρατική εντολή, να επιδοτείται 100% (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο)

Επί του άρ. 28 (περί παράτασης εμφάνισης αξιογράφων εν μέσω πανδημίας): Να προβλεφθεί η διαδικασία με την οποία  η επιχείρηση, μέσω υπεύθυνης δήλωσης  του νομίμου εκπροσώπου η οποία θα συνοδεύει την σχετική αίτηση , θα δεσμεύεται ότι τα συγκεκριμένα αξιόγραφα αφορούν ήδη τιμολογηθείσες υπηρεσίες ή αγαθά ή προκαταβολές σε αντισυμβαλλόμενους κατόπιν αποδεδειγμένης συμφωνίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί το φαινόμενο να ωφεληθούν εκδότες και κομιστές αξιογράφων που προέρχονται από μη ασφαλείς και εικονικές συναλλαγές.

Επί του άρ. 34 (περί μετάταξης στο κανονικό καθεστώς αγροτών): Γενναία αύξηση του ορίου απαλλαγής και παραμονής στο ειδικό καθεστώς αγροτών: 20.000€

Επί του άρ. 35 (περί ΦΠΑ και ΕΦΚ αλκοολούχων): Να ανασταλεί η είσπραξη του ΦΠΑ και του ΕΦΚ για 1 έτος.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Πόλυγγερ

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.