ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Σε συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Σ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 04/02/2021, αποφασίστηκαν - μεταξύ άλλων - ομόφωνα τα κάτωθι:

• Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα είναι «ανοιχτές» με την οικειοθελή συμμετοχή των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, με την μόνιμη παρουσία των Γενικών Διευθυντών, καθώς και των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής, με θεματολογία, η οποία θα ανακοινώνεται δημόσια εμπρόθεσμα. Αυτό σκοπεύει στην ανάδειξη περισσότερων προτάσεων και θεμάτων προς επίλυση και κυρίως «φέρνει κοντά» όλα τα μέλη του Λ.Σ.Α. αυξάνοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ τους.
  • Στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των μελών του Συλλόγου και ενόψει της εφαρμογής του νέου εγχειρήματος myDATA της Α.Α.Δ.Ε., το Δ.Σ. του Συλλόγου κατέληξε στα κάτωθι:

α) Η ορθή λειτουργία του εγχειρήματος προϋποθέτει την μηχανογράφηση του μεγαλύτερου ποσοστού των επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους, προκειμένου να διαχειρίζονται ένα μηχανογραφικό σύστημα απαιτήσεων, όπως το myDATA.

β) Το κόστος για τις υποδομές - αν και ποικίλει - αποτελεί ένα επιπλέον οικονομικό βάρος στις ήδη επιβαρυμένες ( λόγω της πανδημίας ) επιχειρήσεις.

γ) Την ευθύνη για την ενημέρωση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων σχετικά με το νέο αυτό εγχείρημα έχει κατά κύριο λόγο η Πολιτεία, σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς τους φορείς και τα Επιμελητήρια. Ωστόσο, δυστυχώς μέχρι σήμερα, ο μόνος που φαίνεται να φέρει άτυπα την αρμοδιότητα ενημέρωσής τους – λόγω μόνο της φύσης του επαγγέλματος και της συχνής προσωπικής επαφής με τον επιχειρηματία – είναι ο Λ/Φ, που στα πλαίσια αυτά, καλείται να παίξει διπλό ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις να μετατραπεί σε μηχανογράφο.

Παρόλα αυτά, ο Λ/Φ, ως ένας από τους βασικούς συντελεστές της διαδικασίας αλλά και της λειτουργίας των οικονομικών των επιχειρήσεων, είναι υποχρεωμένος να είναι ενημερωμένος - και σε αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά ο Σύλλογος - για να μπορεί να ανταποκριθεί και να αμειφθεί καλύτερα σχετικά με τον διακριτό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο εγχείρημα.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την μετέωρη κατάσταση που επικρατεί, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από πλευράς του Συλλόγου, που σκοπεύει να βοηθηθούν στον μέγιστο βαθμό τα μέλη του Λ.Σ.Α. και οι πελάτες τους, με «ανοιχτή» πρόσκληση προς όλες τις εταιρείες λογισμικού, οι οποίες καλούνται μέσω του φορέα μας, να πραγματοποιήσουν – εφόσον επιθυμούν και προσβλέπουν σε δυνητικές συνεργασίες με τις επιχειρήσεις – οποιαδήποτε προσφορά προς τους Λ/Φ.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος,