fbpx
Skip to main content

Ανταπόκριση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο αίτημά μας - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννης Βουτσινάς, απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με κοιν. στον Υφ. Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε κ. Γεώργιο Πιτσιλή, σχετικά με την αναγκαιότητα Παράτασης Προθεσμίας Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ανέφερε:

« Τα λογιστικά γραφεία για μεγάλη χρονική περίοδο έχουν στηρίξει το σύνολο των κυβερνητικών οδηγιών και μέτρων. 

Η σειρά μέτρων / ρυθμίσεων / δηλώσεων, που έχουν εφαρμοστεί για όλη την χρονική περίοδο αντιμετώπισης των έκτακτων προβλημάτων λόγω της πανδημίας covid – 19, έχει προκαλέσει υπεραυξημένο φόρτο εργασίας, ο οποίος έχει θέσει σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική υγεία των επαγγελματιών του κλάδου των λογιστών. Το σύνολο της κοινωνίας ζητά να λάβει τις παροχές και τα δικαιώματα που τους προσφέρει το Κράτος, μέσω των λογιστών.  

Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα και από τους ίδιους ανθρώπους.

Επιπρόσθετα τα λειτουργικά λογισμικά προβλήματα του συστήματος υποβολής, αλλά και η δικαιολογημένη χαλαρότητα του κόσμου μετά την άρση του lockdown και της χρήσης  αδειών για διακοπές, τις οποίες  αντίστοιχα έχουν στερηθεί εντελώς οι λογιστές και οι απασχολούμενοι στα λογιστικά γραφεία, έχουν οδηγήσει σε καθυστέρηση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα οδηγούμεθα  στο συμπέρασμα ότι είναι επιβεβλημένη η οριστική τελική παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων έτους 2020  κατά 10 ημέρες, με τελική προθεσμία την 20/09/2021, ώστε μέχρι την 29/09/2021 να γίνουν οι αντίστοιχες πληρωμές των δόσεων.

Τέλος οι ως άνω προθεσμίες θα πρέπει να παραταθούν κατά ένα μήνα για τους κατοίκους και  τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών. 

Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκριση σας στο δίκαιο αίτημά μας».

Δείτε την επιστολή εδώ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.