fbpx
Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

πολυγγερ π.αντωνιος11

Ο Πρόεδρος, Μιχάλης Πόλυγγερ, συναντήθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου με τον πατέρα Αντώνιο και τον κ. Νίκο Χριστόπουλο, Στέλεχος του Γραφείου Διεύθυνσης, στις 17/05/2022, προκειμένου να υλοποιηθεί η δωρεά του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών στον Οργανισμό, που αφορά μέρος των εσόδων του Ημερολογίου του Λογιστή 2022, το οποίο οι συνάδελφοι στήριξαν για μια ακόμη χρονιά!

Ο κ. Χριστόπουλος και ο πάτερ Αντώνιος ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο για την ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων οι οποίοι - αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς το κοινωνικό σύνολο - πέρα από την αγορά του Ημερολογίου του Λογιστή, επικοινώνησαν προσωπικά με την «Κιβωτό» για επιπλέον ενίσχυση, με αποτέλεσμα να διευθετηθεί το θέμα της θέρμανσης των υποδομών φιλοξενίας της «Κιβωτού»!

Στην πολύ θερμή συνομιλία διαπιστώθηκε εκατέρωθεν αφενός ότι ο Κλάδος μας βρίσκεται κάθε φορά μπροστάρης στη μάχη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αφετέρου η «Κιβωτός» με μπροστάρη τον πατέρα Αντώνιο, προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να υπηρετήσει τα πανανθρώπινα συναισθήματα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, βοηθώντας ποιοτικά συνανθρώπους μας, μητέρες και παιδιά, κάθε χρώματος, φυλής, ηλικίας, κατάστασης, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να εξελιχθούν κοινωνικά.

Ο Πρόεδρος σημειώνει :

«Έμεινα έκπληκτος με το παραγόμενο έργο της Κιβωτού και ειδικά το αποτύπωμα το οποίο αφήνει, κυρίως προς εκείνους οι οποίοι δεν έχουν την ανάγκη της, καθώς και με την υπεραξία των υλικών και άυλων παροχών της! Έργο, που σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να αποτελούσε τουλάχιστον εν μέρει υποχρέωση της Πολιτείας. Καταλήγω λοιπόν, ότι, ιδιαιτέρως φέτος,  άξιζε τον κόπο αυτή η προσπάθεια, η οποία θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστεί. Εξάλλου, στην πραγματικότητα, η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας είναι αυτή που έχει παράξει το έργο!»

Ο πάτερ Αντώνιος ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι η «Κιβωτός» λαμβάνει συνεχώς αιτήματα φιλοξενίας και έχει ήδη αναλάβει 260 επιπλέον παιδιά αλλά και μητέρες που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και έχουν σταθεί μόνες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιπλέον, πέραν της αύξησης των εξόδων και της ακρίβειας, ο πάτερ Αντώνιος ζήτησε τη βοήθεια του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών για επιπλέον προβλήματα που δημιουργούνται από φορολογική επιβάρυνση στον Οργανισμό.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι μέσα από τον Κλάδο και τον Λ.Σ.Α. θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες κατάργησης ή άμβλυνσης επαχθών φορολογικών διατάξεων που δημιουργούν προβλήματα και αδικίες στη λειτουργία τέτοιων οργανισμών όπως η «Κιβωτός». 

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνουν σοβαρές προτάσεις προς την Πολιτεία και το Υπουργείο Οικονομικών για κατάργηση αυτών των υφιστάμενων παράλογων επιβαρύνσεων. Μια ευνομούμενη Πολιτεία έχει υποχρέωση να δημιουργεί τα κίνητρα για την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών, που στην τελική ανάλυση, κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα επιβάρυναν το ταμείο του κράτους.»

281231940 704149027464968 7410249481065351372 n

 

Για τον Λ.Σ.Α

ο Πρόεδρος,

Μιχάλης Πόλυγγερ

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.