fbpx
Skip to main content

Προς
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

 Νέα Ιωνία, 27 Μαρτίου 2023


«Αναγκαία η μετάθεση των προθεσμιών υποβολής της δήλωσης του τέλους παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων,  με στόχο την επίτευξη της ομαλής διαδικασίας»

Αξιότιμοι κύριοι,

 Στα πλαίσια του ορισμού των προθεσμιών υποβολής της δήλωσης του τέλους παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και της καταβολής αυτών στον ίδιο χρόνο με την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ, παρακαλούμε όπως άμεσα λάβετε υπόψιν ότι:

  • η υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ δύναται να πραγματοποιηθεί έως  την τελευταία ημέρα του μήνα και μέχρι ώρα 23:59!
  • η οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία μάλιστα προϋποθέτει την προσκόμιση της προηγούμενης -  στην συγκεκριμένη περίπτωση της υποβληθείσας δήλωσης ΦΠΑ -  χρήζει εύλογου χρόνου υποβολής!
  • Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, πολλοί Δήμοι πανελλαδικά δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής, συνεπώς η υποβολή των δηλώσεων και η καταβολή «μεταφέρεται» πρακτικά σε χρόνο μικρότερο απ’ ό,τι ορίζουν οι διατάξεις της νομοθεσίας, καθώς απαιτείται η φυσική παρουσία του υπόχρεου στον εκάστοτε Δήμο έως το ωράριο λειτουργίας του!

 Προκειμένου να συμβάλλουμε στην εναρμόνιση των διατάξεων και των προθεσμιών, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα, παρακαλούμε, όπως άμεσα μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων του τέλους παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και της καταβολής αυτών τουλάχιστον 10 ημέρες αργότερα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ομαλής διεκπεραίωσης των διαδικασιών από τους υπόχρεους.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Αντιπρόεδρος

Χατζηαγγελίδη Μαρία

Ο Γεν. Γραμματέας

Βάλβης Μάρκος

Ο Ταμίας & Γ.Δ.

Κετσετζής Θεοχάρης

Το Μέλος

Μπουλούκος Χρήστος

Ο Γ.Δ.

Τσορμπατζόγλου Κωνσταντίνος

 

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.