fbpx
Skip to main content

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Υ.Ο.

Θέμα:« ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Οικ. Έτους 2012 »

Στις 02/07/2012 με ανακοίνωση τύπου του Υπ. Οικονομικών, κου Γιώργου Ζανιά, δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων 2012 που υποβάλλονται χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. μέχρι και 10 Ιουλίου 2012.

Επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα για να ζητήσουμε ξανά την παράταση όλων των δηλώσεων που υποβάλλονται είτε χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. είτε ηλεκτρονικά μέσω TaxisNet τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα Ιουλίου. Δεν είναι μόνο η αδυναμία των φορολογούμενων να αντεπεξέλθουν και σε αυτή την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, που είναι και ο κύριος λόγος της καθυστέρησης υποβολής των δηλώσεων τους, αλλά και ο φόβος ότι το σύστημα δεν θα αντέξει την μαζική υποβολή όσων δηλώσεων υπολείπονται. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και το γεγονός ότι τα λογιστικά γραφεία έχουν αυξημένες υποχρεώσεις μέχρι 31/07.

Θα θέλαμε τέλος, να επισημάνουμε ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων το σύστημα σε άλλες δηλώσεις συνδέει τους κωδ. 105-106 με 175-176 και σε άλλους δεν αναζητούσε τη σύνδεση αυτή. Έχουμε δλδ στην ίδια χρονική περίοδο, μέσω συστήματος την υποβολή δηλώσεων δύο ταχυτήτων. Μια αβλεψία των υπευθύνων που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα αλλά και να ανακοινωθεί πως θα εξομοιωθούν οι ήδη υποβληθείσες δηλώσεις.

Με τιμή
Tο Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.