ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Υ.Ο. 12.07.12

0
0
0
s2smodern

Θέμα: « ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Οικ. Έτους 2012 »
Σε συνέχεια της από 05/07/2012 επιστολής μας σχετικά με αίτημα παράτασης στην ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικ. έτους 2012, επανερχόμαστε για να τονίσουμε εκ νέου την επιτακτική ανάγκη να δοθεί παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων, τόσο των χειρόγραφων όσο και των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων.

Οι βεβαιώσεις αποδοχών των συνταξιούχων από τα εκάστοτε ταμεία τους καθυστέρησαν πάρα πολύ να φτάσουν στους ενδιαφερόμενους και μερικές δεν έχουν φθάσει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν την σχετική δήλωση εισοδήματος εκ των πραγμάτων.
Το σύστημα για την υποβολή δηλώσεων άνοιξε 10/05/2012, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η οποία κράτησε για δύο μήνες περίπου. Οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκείνη την περίοδο ήταν ελάχιστες.
Οι κλειδάριθμοι ακόμα μοιράζονται από τις Δ.Ο.Υ. ενώ οι περισσότεροι φορολογούμενοι, μη ικανοί να αντεπεξέλθουν στις νέες οικονομικές επιβαρύνσεις που τους περιμένουν, καθυστερούν όσο μπορούν την επίσκεψη στο λογιστή τους.
Τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα κατά την επεξεργασία, αποθήκευση και αποστολή των δηλώσεων είναι γνωστά και αρκετά χρονοβόρα για τους συναδέλφους. Θα πρέπει επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων εξαιτίας μη ανταπόκρισης του συστήματος τεχνικά, λόγω αποστολής μεγάλου όγκου δεδομένων, θα επιφέρει πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, με τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες.
Η υποβολή του Ε9 λήγει στις 31/07/2012 και το σύστημα ακόμα δεν έχει ανοίξει για να δέχεται δηλώσεις Ε9 (οικ. έτους 2012).

Για όλα τα παραπάνω που έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει υποβληθεί σημαντικός όγκος δηλώσεων, ζητάμε εκ νέου

Την παράταση όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικ. έτους 2012 τουλάχιστον μέχρι 31/07/2012, αναγνωρίζοντας τις ταμειακές ανάγκες του δημοσίου στην σημερινή συγκυρία και προσπαθώντας από την μεριά μας να προσκαλέσουμε στα γραφεία μας τους φορολογούμενους και να τους πείσουμε να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

 

e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ