fbpx
Skip to main content

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Υ.Ο.

Θέμα: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2012»

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να αναφερθούμε στην καταληκτική ημερομηνία των συγκεντρωτικών καταστάσεων της παρ. 1, του αρ. 20 του Κ.Β.Σ. για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2011.

Οι ελεγκτικές διαδικασίες για την υποβολή των ανωτέρω καταστάσεων ξεκίνησαν με το πέρας των φορολογικών δηλώσεων νομικών και φυσικών προσώπων, δλδ μέσα στο μήνα Αύγουστο, στο μήνα παύσης εργασιών λόγω διακοπών για πολλές εταιρείες, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη δυσχέρεια στο έργο των συναδέλφων.

Οι διακοπές λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου επιβάρυναν την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να παραβλέπετε ότι ανάμεσα στις άλλες υποχρεώσεις των ήδη φορτωμένων λογιστικών γραφείων είναι να συγκεντρώσουν ξανά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των εταιρειών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, δικαιολογητικά που έχουν ήδη κατατεθεί και θα συμβάλλουν στην αύξηση των δαπανών κάθε επιχείρησης, και κάποια από αυτά ήδη βρίσκονται στα ηλεκτρονικά αρχεία υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, ΖΗΤΑΜΕ

να δοθεί τουλάχιστον παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012 έως τις 31/12/2012.

Σημειωτέον το αίτημα μας για παράταση δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.