fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΥ & ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016

Αθήνα, 13 Απριλίου 2016

Θέμα: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΥ & ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016»

Αξιότιμοι κύριοι,

Δεδομένης της καταληκτικής ημερομηνίας 04/05/2016 για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου 2016, σας παραθέτουμε το αίτημά μας και την πρότασή μας.

Δεδομένου ότι:

  •     αυτό τον μήνα λήγουν πολλές υποχρεώσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2016,
  •     μόλις άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και
  •     οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2015 θα υποβληθούν τον Σεπτέμβριο του 2016

αιτούμαστε:

την παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου 2016, αλλά και δεύτερου τριμήνου 2016 τουλάχιστον έως τις 30/09/2016.  

Όπως έχουμε εκφράσει πολλάκις και στο παρελθόν, η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων εξόδων αποτελεί μία επιπλέον άμισθη και χρονοβόρα διαδικασία στο ήδη επιβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα του λογιστή- φοροτεχνικού, από την οποία δεν προκύπτει καμία επιπλέον πληροφορία για τις οντότητες.

Ως εκ τούτου, ζητάμε να καταργηθούν οι ΜΥΦ εξόδων, εφόσον η κάθε οντότητα μπορεί να ενημερώνει μαζί με τον Φ.Π.Α. τις συγκεντρωτικές πωλήσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου για την ανάπτυξη του επιχειρείν και κατά συνέπεια, την αύξηση των εσόδων που προκύπτουν από αυτό στη χώρα μας.

Σε αναμονή της άμεσης σχετικής ανακοίνωσής σας.

Με τιμή
Το Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.