fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α.: Παράταση προθεσμίας για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Θέμα: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ»

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια της υπ' αριθμ. ΔΕΛ Β 1136035 ΕΞ 2017/15.9.17 απόφασης που εκδώσατε πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι:

α) επίκειται νέα απόφαση από το ΣτΕ για το αν οι συναλλαγές ημεδαπών τραπεζών για τα έτη 2006-2010 αποτελούν νέα συμπληρωματικά στοιχεία, δεδομένου ότι έχει γίνει άρση του απορρήτου από το έτος 2000 με δυνατότητα ελέγχου για εγκληματικές ενέργειες και φοροδιαφυγή. Συνεπώς, για τα έτη 2006-2010 τα στοιχεία των ημεδαπών τραπεζικών συναλλαγών ήταν ανέκαθεν στην διάθεση του ελέγχου.
β) δεν διευκρινίζεται ο τρόπος διαχείρισης των φορολογουμένων, οι οποίοι, λόγω καθυστέρησης της έκδοσης απόφασης, έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις και έχουν ήδη καταβάλει τα ποσά που έχουν προκύψει από την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης.
γ) στην εν λόγω απόφασή σας εξαιρούνται «επιμελώς» οι εν εξελίξει υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Για τους ως άνω λόγους, αιτούμαστε
•    την άμεση έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου με σαφείς οδηγίες προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου (Δ.Ο.Υ., κ.λπ.) για τον τρόπο διαχείρισης των ανωτέρω
και
•    την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων έως 31/12/2017, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος να δηλωθούν οι χρήσεις που έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή φορολογική συμμόρφωση.

Σε αναμονή της άμεσης σχετικής ανακοίνωσής σας.

Με τιμή
Tο Δ.Σ.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.