fbpx
Skip to main content

Τι θα ισχύσει για τη συμπλήρωση του Ε3 και τη δήλωση των εξόδων

Συνολικά θα δηλώνονται για φέτος τα έξοδα στις περιπτώσεις συμπλήρωσης του Ε3 από τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία, όπως αναφέρει στα Φορολογικά Νέα ο  πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, Δημήτρης Τσαμόπουλος.

«Η συγκεκριμένη κίνηση θα πραγματοποιείται σε αρχικό στάδιο και πριν γίνει η ανάλυση των στοιχείων, τα οποία ζητάει το έντυπο. Έχουμε ήδη μιλήσει με το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει δεσμευτεί προς αυτή την κατεύθυνση», συμπληρώνει.

«Είναι γεγονός ότι οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες τηρούν απλογραφικά βιβλία εσόδων – εξόδων, θα αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσκολίες στη συμπλήρωση του Ε3, γι’ αυτό και απαιτείται ένα διάστημα προσαρμογής», επισημαίνει ο κύριος Τσαμόπουλος.

Εντός της εβδομάδας η ανάρτηση του Ε3 – Επίκειται εγκύκλιος επί της διαδικασίας

Εντός της εβδομάδας που διανύουμε θα ανέβει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Taxis το νέο Ε3, ενώ θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος, η οποία θα καθορίζει τη μεταβατική, επί της ουσίας, διαδικασία αναφορικά με τον τρόπο δήλωσης των στοιχείων που αφορούν στα έξοδα, διαδικασία η οποία θα ισχύσει μόνο για τη φετινή χρονιά.

Χωρίς σημαντικά προβλήματα η διαδικασία για τις μεγάλες επιχειρήσεις

Αναφορικά με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ο κύριος Τσαμόπουλος εξηγεί ότι «πέρα από κάποιες πληροφορίες, τις οποίες ζητάει το έντυπο Ε3, όπως είναι το e-mail και οι επαγγελματικοί λογαριασμοί, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα να ανεβαίνουν αυτόματα στο σύστημα, ως προς τη συμπλήρωση των υπόλοιπων σημείων του εντύπου, έχει δοθεί προσοχή, ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικό και σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».

«Σε ό,τι αφορά τα βιβλία τρίτης κατηγορίας, και τις μεγάλες επιχειρήσεις, που διατηρούν διπλογραφικά βιβλία, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, γιατί ήδη τα στοιχεία τους υπάρχουν σε λογαριασμούς», καταλήγει.

 Του Γιώργου Λαμπιρη

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.