fbpx
Skip to main content

Χ. Θεοχάρης: Αν θα δοθεί παράταση και όποια παράταση θα δοθεί, θα αποφασισθεί από τον υπουργό - Οι λογιστές είναι άνθρωποι και δεν μπορούν να τα προλάβουν όλα

 Χ. Θεοχάρης: Αν θα δοθεί παράταση και όποια παράταση θα δοθεί, θα αποφασισθεί από τον υπουργό - Οι λογιστές είναι άνθρωποι και δεν μπορούν να τα προλάβουν όλα

Στην εκπομπή του καναλιού ACTION 24 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών Χ.Θεοχάρης.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα για του πληγέντες από τις πυρκαγιές, για την φοροδιαφυγή, τη σύνδεση των ταμειακών με τα pos και τις φορολογικές δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις εισοδήματος και το εάν θα δοθεί παράταση ο κος Θεοχάρης ανέφερε: 

«Το σύστημα φέτος είχε λιγότερα προβλήματα απ΄ ότι τις άλλες χρονιές, δεν σημαίνει ότι δεν είχε προβλήματα, είχε όμως λιγότερα προβλήματα. Η ροή είναι σχετικά ικανοποιητική, δυστυχώς φέτος είχαμε την εξής διαφοροποίηση, ο κόσμος με τις πολλαπλές εκλογές, δεν έτρεξε στις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία, δεν πήγε στον λογιστή του ενώ άλλες φορές ας το πούμε μπούκωναν οι λογιστές και τα συστήματα άνοιγαν πολύ λίγο και πραγματικά ευλόγως ζητούσαν τις παρατάσεις και τις δίναμε. Το 2020 και το 2021 είχαμε και τον κορωνοϊό που ήτανε και πολύ ειδικές οι συνθήκες.
Αν θα δοθεί παράταση και όποια παράταση θα δοθεί, αυτό θα αποφασισθεί από τον Υπουργό και την σύσκεψη που θα κάνουμε. Παρακολουθούμε αυτή την εβδομάδα, η ροή δεν είναι στο 100% για να επιτρέψει να ολοκληρωθούνε μέσα στις ημερομηνίες που μένουν, στις τελευταίες 12, 11 μέρες που απομένουν όμως δεν είναι και μια ροή η οποία είναι άσχημη.
Είναι προφανές ότι όταν όλοι αμελούν και πάμε όλοι το τελευταίο σαββατοκύριακο στον λογιστή μας με τα χαρτιά στο χέρι για να μας κάνει τη δήλωση, προφανώς είναι άνθρωποι και αυτοί και δεν μπορούν να τα προλάβουν όλα.
Εάν αποφασιστεί να δοθεί παράταση τότε μαζεύονται δύο δόσεις μαζί (Ιουλίου και Αυγούστου)».

Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/64293/x-oeoxarhs-an-oa-dooei-paratash-kai-opoia-paratash-oa-dooei-oa-apofasisoei-apo-ton-ypoyrgo-oi-logistes-einai-anorwpoi-kai-den-mporoyn-na-ta-prolaboyn-ola

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.