fbpx
Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Σ.Α.: Προστασία του πυλώνα της Οικονομίας (Λ/Φ): Προϋπόθεση για την προστασία των επιχειρήσεων και των κρατικών εσόδων

logo με γράμματα χωρίς φόντο 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προστασία του πυλώνα της Οικονομίας (Λ/Φ): Προϋπόθεση για την προστασία των επιχειρήσεων και των κρατικών εσόδων

 Πληθαίνουν τα καταγεγραμμένα περιστατικά συναδέλφων Λ/Φ, οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τις επιχειρήσεις και την Πολιτεία, ευρισκόμενοι στη μέγγενη της πανδημίας covid-19, διακινδυνεύοντας παράλληλα την προσωπική τους υγεία.

Η ελάχιστη αιτούμενη απαίτηση των Φορέων του Λογιστικού- Φοροτεχνικού κόσμου, αλλά και των επιχειρήσεων, όπως έχει διατυπωθεί με τις αναφορές μέσω πιεστικών αιτημάτων και επιστολών (ΟΕΕ, ΛΣΑ, κ.λπ.) για την άμεση και αναδρομική από ισχύος Νόμου έκδοση σχετικής Απόφασης που υλοποιεί το άρ. 93, του Ν. 4764/2020 περί μετάθεσης των προθεσμιών «...υποβολής των πάσης φύσης φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων και καταστάσεων του ιδίου και των εντολέων πελατών του που λήγουν σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με τη διάρκεια της νοσηλείας του», δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Εξαιτίας της ανωτέρω διαπίστωσης και λαμβανομένου υπόψη ότι δεν έχουν επίσης γίνει κατανοητά και αποδεκτά σχετικά αιτήματα περί προτεραιοποίησης του Κλαδικού εμβολιασμού, η κατάσταση πλέον – και μάλιστα ενόψει έναρξης σοβαρών φορολογικών διαδικασιών (φορολογικές δηλώσεις, κ. ά.) -  είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Με δεδομένο ότι ο Κλάδος διαχρονικά και ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, αφενός στήριξε αγόγγυστα την αγορά και τις επιχειρήσεις, αφετέρου συνεισέφερε και συνεχίζει να συνεισφέρει σαν αρωγός της Πολιτείας στα κρατικά έσοδα, κρίνεται απαραίτητη η άμεση ενεργοποίηση των υπευθύνων για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι επαγγελματίες του κλάδου και οι φορείς που τον εκπροσωπούν δεν θα φέρουν την οποιαδήποτε ευθύνη σε τυχόν αρνητική εξέλιξη αφενός υγειονομικού χαρακτήρα που σχετίζεται με την ανθρώπινη ζωή, αφετέρου οικονομικών απωλειών από φόρους στο κρατικό ταμείο.

 Εκ της γραμματείας

 


Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.