ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Πω-πω, σκόνη που σήκωσα!»-Μία από τα ίδια! Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Πω-πω, σκόνη που σήκωσα!», είπε η μύγα που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος.- Αίσωπος
ή αλλιώς
Μία από τα ίδια! Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!

18/07/2022

Σε μία τόσο δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας – ή… σχεδόν όλους μας – είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι καταλήγουν να δημιουργήσουν «δήθεν έριδες», όταν δεν γίνεται  αποδεκτή η οποιαδήποτε είδους διάκριση!

Ενόψει της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων (μία από τις τελευταίες ελπίδες ουσιαστικής ενωτικής δράσης του Κλάδου) επικοινώνησε μαζί μας Σωματείο αποδεχόμενο την πρόσκληση, ζητώντας… προνομιακή μεταχείριση (!!!) σε βάρος των υπολοίπων φορέων και συναδέλφων! Και για ποιόν καλό λόγο ;;; Ότι διαθέτει κανάλι στο youtube!!!!

Ο ΛΣΑ εξήγησε τις θέσεις του (επίσημα και γραπτά) περί ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όλων, αρνούμενος  να αλλοιώσει την ήδη συμφωνημένη διαδικασία των Συλλόγων.

Πιστέψαμε ότι είχαμε γίνει απολύτως κατανοητοί. Όμως το αιώνιο σαράκι του κατακερματισμού και της ανάγκης επικοινωνιακής προβολής έκανε την δουλειά του, όπως συνήθως συμβαίνει.

Έτσι ξεκίνησαν κάποιου είδους «επικοινωνιακά κόλπα» προσωπικού χαρακτήρα, παντελώς άσχετα με το μείζον θέμα στο αδόμητο, ελεύθερο γήπεδο των social media.

Και παρότι δόθηκαν εξηγήσεις και επί του «άσχετου θέματος» ώστε να μην υπάρχουν λόγοι για αντεγκλήσεις και προσωπικές διαφορές που δεν ενδιαφέρουν και κανέναν συνάδελφο, το περί ού Σωματείο κατόπιν,  ανάμεσα σε διάφορες «social τύπου» τοποθετήσεις και μπρός-πίσω, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην συνάντηση με το πρόσχημα της δήθεν από μέρους μας αγενούς στάσης και προσβολής - που επαναλαμβάνουμε δεν σχετίζεται με το θέμα της συνάντησης.

Λυπούμαστε φυσικά για αυτό θεωρώντας το και αναίτιο. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ίσως γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους! Ας είναι!

Είναι σημαντική όμως  η παρουσία ή η απουσία οποιουδήποτε Συλλόγου ή ομάδας συναδέλφων διότι μπορεί να υπάρχουν θέσεις, ιδέες και απόψεις που ενδεχόμενα δεν θα ακουστούν και ίσως αποδειχθούν χρήσιμες

Σε αντίθεση λοιπόν με τέτοιου είδους «λογικές» - όπως ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ από όλους τους συμμετέχοντες και στην 08/06/2022 μαζική Πανελλαδική συνάντηση Λ/Φ – οι συνάδελφοι που ξενυχτούν άμισθα για να διαβάσουν και να διορθώσουν νομοσχέδια και αποφάσεις, να γράψουν επιστολές, προτάσεις, υπομνήματα, να αφήσουν την εργασία που τους αποφέρει το μόνο τους έσοδο για να συμμετάσχουν σε έκτακτες ή μη επιτροπές ή να συμβάλλουν στη δημιουργία κλαδικών συναντήσεων προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο για το επάγγελμα, έχουν ως μόνη προσδοκία τη συλλογική δράση και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο!

Με δυο λόγια λοιπόν:

Ο ΛΣΑ, έκανε γνωστή τη θέση του στους αιτούμενους και τη δημοσιοποιεί, προς αποφυγή οποιασδήποτε άλλης «επιθυμίας»:

• Ο ΛΣΑ  ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ διακρίσεις μεταξύ συναδέλφων και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διάθεση  για παρερμηνείες ως προς τυχόν "προτιμήσεις" ή μη συναδέλφων ή φορέων.
  • Διατηρεί - και θα συνεχίσει να διατηρεί - μια δίκαιη στάση με εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους, θεωρώντας ότι όλοι ζούμε την ίδια καθημερινότητα, την οποία επιθυμούμε όλοι να βελτιώσουμε.
  • Τυχόν προσωπικές επάρσεις ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ούτε τον ΛΣΑ ούτε τον σκοπό της Πανελλαδικής Συνάντησης της 20/07.

Αξιολογούμε τα γεγονότα. Και το μεγάλο και ουσιαστικό γεγονός στην πραγματικότητα είναι το «ως εδώ και μη παρέκει». Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις όποιες… «τακτικές» και ας στοχεύσουμε σε αυτό που μας αφορά όλους.

Οι πόρτες του ΛΣΑ είναι και θα είναι πάντα ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ σε όλους τους συναδέλφους και φορείς τους.