fbpx
Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Λ.Σ.Α. και Ελπίδα Μάνας με την Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα για την στήριξη ευάλωτων γυναικών αλλά και για τα θέματα των γυναικών του Κλάδου μας (εγκυμοσύνη, μητρότητα)

 logo με γράμματα χωρίς φόντο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Λ.Σ.Α. και Ελπίδα Μάνας με την Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα
για την στήριξη ευάλωτων γυναικών αλλά και για τα θέματα
των γυναικών του Κλάδου μας (εγκυμοσύνη, μητρότητα)

δ

 

Στις 13/10/2022 o Πρόεδρος του Λ.Σ.Α., κ. Μιχάλης Πόλυγγερ, με την Πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας», κα Νάντια Αβιτίδου, πραγματοποίησαν εποικοδομητική συνάντηση με την Υφυπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα.

Οι Πρόεδροι των Σωματείων ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τη σημαντικότητα της συνεργασίας τους, καθώς ο Λογιστής-Φοροτεχνικός πάντα παρέχει πληροφορίες σε φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα, κ.λπ. στηρίζοντας πολίτες και επιχειρήσεις. Ειδικά προς τις ευάλωτες ομάδες, ο Κλάδος αποδεικνύει καθημερινά την αλληλεγγύη του και δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών, όταν ο ουσιαστικός στόχος είναι η επανένταξη των ευάλωτων γυναικών στην κανονικότητα και την παραγωγική ζωή!

Η Υφυπουργός, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον, ενημέρωσε τους Προέδρους για ενέργειες που πραγματοποιούνται για τη στήριξη ευάλωτων γυναικών, μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και για την εξάλειψη της βίας.

Ο Πρόεδρος του Λ.Σ.Α. πρότεινε τη δυνατότητα υποστήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας από Λογιστή-Φοροτεχνικό, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα νομική υποστήριξη που παρέχεται στις κακοποιημένες γυναίκες μέσω του Δικτύου Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ.

Επιπλέον, ενημέρωσε την Υφυπουργό ότι η φύση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα επαγγέλματα, καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος πολιτών, επιχειρήσεων και Πολιτείας και οφείλει να τηρεί τις καταληκτικές ημερομηνίες των υποχρεώσεων που η τελευταία ορίζει. Συνεπώς, δεν δύναται να αντιμετωπίζεται όπως οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για τον λόγο αυτόν ζήτησε από την Υφυπουργό να παρέμβει για τις επαγγελματίες γυναίκες του Κλάδου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα άδειας εγκυμοσύνης και μητρότητας.

Σε πολύ θετικό κλίμα, αμφότερες οι πλευρές κατέληξαν στην ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας και στα πλαίσια αυτά έγινε αποδεκτό, η εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από τους δύο Συλλόγους, να τεθεί  υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπ. Εργασίας..

 

 

 

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.