fbpx
Skip to main content

Επιστολή Λ.Σ.Α. 26/01/2022: Αναγκαία η παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολών πάσης φύσεως δηλωτικών υποχρεώσεων προς ΥΕΚΥ και e-ΕΦΚΑ, καθώς και εκείνων των καταβολών. Απαραίτητη προϋπόθεση η μέγιστη δυνατή απλούστευση των διαδικασιών για τη λήψη

logo με γράμματα χωρίς φόντο

Προς:

  • Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο
  • Γενική Γραμματέα Εργασίας κα. Στρατινάκη Άννα
  • Διοικητή e-ΕΦΚΑ, κ. Δουφεξή Παναγιώτη

Κοινοποίηση:

  • Πρόεδρο ΟΕΕ, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο
  • Πρόεδρο Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννη
  • Λοιπά Επιμελητήρια

ΚΑΤ’ EΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2022

Αναγκαία η παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολών πάσης φύσεως δηλωτικών υποχρεώσεων προς ΥΕΚΥ και e-ΕΦΚΑ, καθώς και εκείνων των καταβολών.

Απαραίτητη προϋπόθεση η μέγιστη δυνατή απλούστευση των διαδικασιών για τη λήψη των ωφελειών της έκπτωσης των εργοδοτικών εισφορών .

Κύριοι-ες,

Σε συνέχεια της χθεσινής σας ανακοίνωσης περί της καταβολής των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ημερομηνίες των αργιών 25 και 26 Ιανουαρίου, επισημαίνεται η αυτονόητη ανάγκη για την απλούστευση της διαδικασίας λήψης του ωφελήματος.

Επιπρόσθετα, αναμένουμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ΑΠΔ μηνός Δεκεμβρίου 2021 και καταβολής των εργοδοτικών εισφορών, παράλληλα με την μετάθεση όλων των δηλωτικών προθεσμιών από 24/01 έως 31/01 που σχετίζονται με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (πχ. Υ.Δ. δηλώσεις εργοδοτών για ανεμβολίαστους, αναστολές, κλπ)

Προτείνουμε να επιλεχθεί η απλούστερη δυνατή λύση για την υλοποίηση της εξαγγελίας της έκπτωσης των εργοδοτικών εισφορών των ημερών αργίας για την αποφυγή περαιτέρω γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας των επιχειρήσεων και των Λ/Φ, κατά την αποτύπωσή τους στην ΑΠΔ της επόμενης περιόδου που θα αφορά τον Ιανουάριο 2022.

Σε αναμονή των ενεργειών σας,

Για τον Λ.Σ.Α.

 

Ο Πρόεδρος

Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Αντιπρόεδρος

Χατζηαγγελίδη Μαρία

Ο Γεν. Γραμματέας

Βάλβης Μάρκος

Ο Ταμίας & Γ.Δ.

Κετσετζής Θεοχάρης

Το Μέλος

Μπουλούκος Χρήστος

Ο Γ.Δ.

Τσορμπατζόγλου Κωνσταντίνος

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.