fbpx
Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Είναι απαραίτητη η άμεση, οριζόντια και ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων, ειδικά στις έκτακτες συνθήκες.

logo με γράμματα χωρίς φόντο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι απαραίτητη η άμεση, οριζόντια και ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων, ειδικά στις έκτακτες συνθήκες.

Άλλη μια φορά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες και δυσχερείς καταστάσεις και όχι μόνον εξ αιτίας των φυσικών φαινομένων.

Άλλη μια φορά επίσης, τα όποια θετικά μέτρα λήφθηκαν από την Πολιτεία, μοιάζουν να υποβαθμίζονται και να ακυρώνονται από τη γραφειοκρατία, την πολυδαίδαλη και πολυσχιδή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πιστεύοντας στην διδαχή λόγω της επαναλαμβανόμενης ανάγκης για διαχείριση κρίσεων και έχοντας την πεποίθηση ότι απευθυνόμαστε σε ευήκοα ώτα, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους σε συνέχεια των ανακοινώσεων σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της δραστηριότητας του Κλάδου μας, να αντιμετωπίσουν ενιαία τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, συμπληρώνοντας τα ήδη ληφθέντα μέτρα και τις ανακοινώσεις κατ’ ελάχιστο με :

  • Πανελλαδική επέκταση των παρατάσεων σχετικά με τις δηλωτικές υποχρεώσεις και τις καταβολές της περιόδου 24/01-31/01.
  • Ενοποίηση όλων των νέων προθεσμιών σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανακοινώσεις, ανεξάρτητα από το είδος της υποχρέωσης και τον εποπτεύοντα φορέα (π.χ. δηλώσεις INTRASTAT από ΕΛΣΤΑΤ).
  • Την παράταση των ημερομηνιών των δηλώσεων να ακολουθεί η αντίστοιχη παράταση καταβολών που προέρχονται και από οποιαδήποτε άλλη προγενέστερη αιτία (πχ. ληξιπρόθεσμες δόσεις, Φ.Ε., κ.λπ), θεωρώντας ότι μία πολύ μικρής διάρκειας μετάθεση δεν θα αποτελέσει δημοσιονομικό πλήγμα.

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητο από πλευράς πρόληψης και αποτελεσματικότητας να υποστηρίζονται από την χρονική αμεσότητα των ανακοινώσεων, έτσι ώστε να αμβλύνονται οι όποιες αρνητικές συνέπειες.

 

Εκ της γραμματείας

 

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.