fbpx
Skip to main content

Στη Βουλή το αίτημα του Λ.Σ.Α. για την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για ανεμβολίαστους εργαζόμενους

 

Στη Βουλή το αίτημα λογιστών-φοροτεχνικών και επιχειρήσεων για την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για ανεμβολίαστους εργαζόμενους:


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τoν

 κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα:  Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών ζητά  την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών (04-02-22) μέσω της οποίας εκφράζει την αναγκαιότητα της κατάργησης  της υποχρέωσης υποβολής Υ.Δ.  εργοδοτών για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών κατόπιν συναντήσεων και επικοινωνιών  που έχει κάνει με τους φορείς της αγοράς αλλά και έγγραφων διαμαρτυριών τους (ΒΕΑ, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Θεσπρωτίας κ.λ.π.) θεωρεί ανούσια και υπερβολική  την υποχρέωση υποβολής Υ.Δ. εργοδοτών για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους. Επειδή η υποχρέωση υποβολής αφορά την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ή διευκρίνιση ή νέα παράταση σχετικά με την ανεπίσημη «αργία» του ιδιωτικού τομέα ενόψει της κακοκαιρίας με κίνδυνο την επιβολή υπέρογκων τιμωρητικών προστίμων στις επιχειρήσεις. Η προβληματικότητα της παραπάνω υποχρέωσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δίνονται αναγκαστικές παρατάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με μεγάλη αναδρομική ισχύ.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα,  04-02-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.