ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 20/04/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 20/04/2022

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο, μετά την έναρξη της πανδημίας, δια ζώσης σεμινάριο στις 20/04/2022 με θέμα: «myDATA : Ειδικά θέματα και επίδραση στα έντυπα των Φορολογικών Δηλώσεων», με εισηγητές τους κ. Νικόλαο Καλαμαρά και κ. Μιχάλη Πόλυγγερ.

Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τους τρόπους διαβίβασης των εσόδων έτους 2021, των παραστατικών χονδρικής, λιανικής και άλλων διαβιβαζόμενων στοιχείων, καθώς και για τον χειρισμό των αποκλίσεων, οι οποίες επιδρούν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων, τον συσχετισμό εγγραφών με την Λογιστική των επιχειρήσεων και την συμφωνία με την πλατφόρμα myDATA.

Επιπλέον, τονίστηκαν τα σημεία στα οποία οι συνάδελφοι πρέπει να επιστήσουν την προσοχή τους κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και κυρίως σε όσα επιδρούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο.

image11

Χορηγός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν η εταιρεία PROSVASIS,τα στελέχη της οποίας παρουσίασαν τεχνικά τον τρόπο διαβίβασης στοιχείων στην πλατφόρμα myDATA, τις δυνατότητες των προγραμμάτων για λήψη και αποστολή παραστατικών, αφενός από την μεριά του επιχειρηματία-εντολέα, αφετέρου από τη μεριά του Λογιστή-Φοροτεχνικού, καθώς και τη λογιστικοποίηση και συσχέτιση εγγραφών.

image61

Τα ερωτήματα όλων των συναδέλφων, εξειδικευμένα ή μη, απαντήθηκαν πλήρως και οι συμμετέχοντες έλαβαν αναλυτικές σημειώσεις σχετικά με τη θεματολογία.

Ο Πρόεδρος,