fbpx
Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ημερίδα "myDATA - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ"

Πραγματοποιήθηκε στις 13/02/2023 η δωρεάν ημερίδα «myDATA - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» με μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΕΙΚ1

 

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Πρόεδρος, Μιχάλης Πόλυγγερ, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του υπό έκδοση κανονισμού της ΑΑΔΕ σχετικά με τη καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σε επιταγή του ν. 4557/2018 και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων στην επικείμενη συνάντηση με Φορείς.

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες - ειδικά προς τον δικό μας Κλάδο- χρήζουν επανεκτίμησης από την ΑΑΔΕ, αλλά αποτελούν και σημείο προσοχής για τους συναδέλφους. "Σαφώς, συνδέονται άμεσα με την ανάγκη για κατοχύρωση του επαγγέλματος -που θα συνεχίσουμε να την διεκδικούμε μέχρι να την επιτύχουμε - και το κυριότερο είναι η εξασφάλιση της προστασίας της εργασίας μας.", δήλωσε.

Στη συνέχεια χαιρέτισε τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δήλωσε για ακόμη μια φορά τη στήριξη του προς τον κλάδο των Λ/Φ στα πλαίσια της συνεργασίας ΕΕΑ-ΛΣΑ και ανέφερε κάποιες από τις ανταποδοτικές παροχές σε μέλη του επιμελητηρίου αλλά και σε κλαδικούς φορείς.

ΕΙΚ.2

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων ευχαρίστησαν θερμά τους συναδέλφους που, ενώ ενημερώθηκαν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, συγκέντρωσαν κατά την προσέλευση τους είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

ΕΙΚ.3

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ημερίδα κατά την οποία αναλύθηκαν τα θέματα:

  • Συμφωνία βιβλίων και myDATA 2021, 2022
  • Διαδικασία διαβίβασης αποκλίσεων 2021, 2022
  • Προθεσμίες διαβίβασης ανά κανάλι 2021, 2022, 2023 και εφεξής
  • Προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ - Σημεία προσοχής – Κίνδυνοι Ασυμφωνιών
  • Λιανικές – Φ.Η.Μ. – Esend – myDATA
  • Μελλοντικές εξελίξεις σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία

Υπήρξε έντονη διαδραστική συζήτηση για την μέχρι τώρα εξέλιξη του εγχειρήματος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του Κλάδου μας αλλά και τις επικείμενες εξελίξεις και τέθηκαν προτάσεις από τα μέλη για την απλοποίηση κάποιων διαδικασιών.

Στο τέλος απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έθεσαν οι συνάδελφοι στον ΛΣΑ για την ημερίδα αλλά και όσες απορίες τέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής.

Ο Λ.Σ.Α. ευχαριστεί θερμά τους κ.κ. Κατσαρά Νικήτα και Κατσούρα Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη της θεματολογίας, τη διάθεση για επίλυση αποριών συναδέλφων, την επεξήγηση και την αναφορά των πηγών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τις προσωρινές λύσεις για να μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα την εργασία τους, αλλά και για τη συμμετοχή τους τους στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης!!!

Ο Λ.Σ.Α., εκφράζοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων, την άμεση ανταπόκριση και τη δράση τους, αλλά κυρίως για την αλληλεγγύη τους, δεσμεύεται  να επαναλάβει ανάλογες εκδηλώσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του χώρου.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν αναρτώνται προς εξυπηρέτηση όλων των συναδέλφων:

Αρχείο ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ 13/02/2023

extra βοήθημα: Επιχειρήσεις του άρθρου 45

Για τους συναδέλφους που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, υπενθυμίζουμε την ύπαρξη προς χρήση του βιντεοσκοπημένου υλικού:

καθώς και των βοηθητικών αρχείων που έχουν αναρτηθεί εδώ

και μένουμε σε επαφή για προγραμματισμό επόμενης ημερίδας!

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος,

Μιχάλης Πόλυγγερ

 

 

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.