fbpx
Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξαγωγή σεμιναρίου ΛΣΑ-ΕΕΑ "myDATA: Η ΑΑΔΕ ενημερώνει για τα κρίσιμα ζητήματα" με εισηγητή τον κ. Αντώνη Ντίνο

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών με συνδιοργανωτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποίησαν σεμινάριο στις 20/04/2023 με θέμα "myDATA: Η ΑΑΔΕ ενημερώνει για τα κρίσιμα ζητήματα" και εισηγητή τον κ.  Αντώνη Ντίνο, Αν. Προϊστάμενο Τμήματος A'-Ψηφιακής Απεικόνισης Συναλλαγών & Διαβίβασης Δεδομένων της Δ/νσης Ελεγκτικών Διαδικασιών της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας.της ΑΑΔΕ, στην αίθουσα που με ευγένεια παραχώρησε το Ε.Ε.Α..

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Πρόεδρος του ΛΣΑ, Μιχάλης Πόλυγγερ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα ενημέρωσης όλων των συναδέλφων για τον υπό έκδοση κανονισμό της ΑΑΔΕ σε επιταγή του ν. 4557/18 για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υπενθυμίζοντας το υπόμνημα του ΛΣΑ και κυρίως την ημερίδα κατά την οποία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπόχρεων κλάδων, προέκυψαν τα κοινά συμπεράσματα για την ομαλή εφαρμογή και την προστασία όλων των επαγγελματιών.

Επιπλέον, ευχαριστώντας τα μέλη για την παρουσία τους, τόνισε ότι η ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων στον ΛΣΑ επιφέρει τα αποτελέσματα των δράσεων και εξασφαλίζει την άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε όλα τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του επαγγέλματος. 

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους συναδέλφους και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Φορέα σχετικά με την αδυναμία υπαγωγής των οφειλετών στις ρυθμίσεις, αλλά και τη μελέτη, την οποία διέθεσε στον ΛΣΑ, σχετικά με τη βελτίωση της προσβασιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον, επισήμανε τη σημαντικότητα ενημέρωσης των ανταποδοτικών υπηρεσιών του ΕΕΑ στα μέλη του, προτρέποντας τους συναδέλφους να συστήνουν στους πελάτες-εντολείς τους την άμεση επικοινωνία με το ΕΕΑ.

Τέλος, μας προσκάλεσε όλους στην εκδήλωση που διοργανώνει για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ από ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Αντώνης Ντίνος, ξεκίνησε την εισήγηση ενημερώνοντας αναλυτικά τους συναδέλφους για τις ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβούν μέχρι τις άμεσα καταληκτικές ημερομηνίες, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των συναδέλφων και καθησυχάζοντας τις όποιες ανησυχίες τους. 

 Επιπλέον διέθεσε στον ΛΣΑ το υλικό της παρουσίασης προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΕΑ και τον Πρόεδρό του, τον κ. Αντώνη Ντίνο για την άρτια παρουσίασή του και τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή τους, τις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις τους και τα σχόλια τους.

 

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος,

Μιχάλης Πόλυγγερ

Σχετικά αρχεία-βοηθήματα:

1) Ενέργειες του ΕΕΑ για την αδυναμία υπαγωγής οφειλετών στη ρύθμιση των 36 η 72 δόσεων.

2) ΕΕΑ: Μελέτη Βελτίωσης Προσβασιμότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε Πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

3) Υπόμνημα ΛΣΑ προς ΑΑΔΕ & ΥΟ για τον υπό έκδοση Κανονισμό σχετικά με το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος 

4) Κοινά συμπεράσματα υπόχρεων του ν. 4557/18 για την ομαλή εφαρμογή και την προστασία όλων των επαγγελματιών:

5) Υλικό Παρουσίασης από τον κ. Αντώνη Ντίνο

6) Δείτε το σεμινάριο "myDATA: Η ΑΑΔΕ ενημερώνει για τα κρίσιμα ζητήματα" και εισηγητή τον κ.  Αντώνη Ντίνο, εδώ:

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.