fbpx
Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 31/03 ΚΑΙ 07/04/2012

 

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών διοργανώνει επίκαιρο φορολογικό σεμινάριο με θέμα :

1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  • 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Συμπλήρωση των κωδικών εντύπου Ε1 που αφορούν:

    Φορολογητέο εισόδημα.

•   Ειδικές περιπτώσεις υπολογισμού φορολογητέου εισοδήματος.

•   Αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες. Παραδείγματα υπολογισμών.

•   Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

•   Κάλυψη διαφοράς τεκμηρίων. Ποσά που μειώνουν την ετήσια δαπάνη.

•   Παρουσίαση μειώσεων φόρου και δικαιολογητικών ανά κωδικό της φορολογικής δήλωσης.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των κωδικών του Ε3 που αφορούν φυσικά πρόσωπα (πίνακες ΣΤ, Ζ, Ι).

Απαντήσεις σε ερωτήσεις για την συμπλήρωση των παραπάνω εντύπων, αλλά και του εντύπου Ε9.

  • 2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Συμπλήρωση του εντύπου Ε5 για Ο.Ε. και Ε.Ε.

Συμπλήρωση του εντύπου Φ01-010 για Α.Ε. και ΕΠΕ.

Παρουσίαση της απεικόνισης επί των εντύπων περιπτώσεων όπως αυτοέλεγχος, φορολογική αναμόρφωση, επιχειρηματικές αμοιβές, διανομή κερδών τρέχουσας ή παρελθουσών χρήσεων.

Συμπλήρωση κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

 

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι: ο κος Νικόλαος Σγουρινάκης σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Λογιστική. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ). Διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Α' τάξης και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διδάσκει, από το 2003, ως έκτακτος εκπαιδευτικός στο Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του ΤΕΙ Πειραιά τα μαθήματα της Φορολογικής Λογιστικής ΙΙ και της Λογιστικής ΦΠΑ. Έχει υπό την επίβλεψή του τις εργασίες του Λογιστηρίου διαφόρων εταιρειών. Από το 2006 είναι διευθυντής σύνταξης του φορολογιστικού περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ». Από 25ετίας έχει αναπτύξει σημαντική συγγραφική δραστηριότητα στον χώρο της Λογιστικής και της Φορολογίας.

Ο κος Κωνσταντίνος Ψύλλας σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διαθέτει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Α΄ Τάξης. Διδάσκει ως Καθηγητής - Εισηγητής το μάθημα της Λογιστικής, της Φορολογίας Φυσικών & Νομικών Προσώπων και τον Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων σε Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Έχει εργαστεί ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου, Οικονομικός Διευθυντής και Σύμβουλος σε διάφορες εταιρίες στο παρελθόν.

Ο κος Βαγγέλης Μιχελινάκης είναι απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά (πρώην ΑΒΣΠ). Διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος Λογιστή - Φοροτεχνικού Α' τάξης και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει υπό την επίβλεψή του τις εργασίες του Λογιστηρίου διαφόρων εταιρειών. Από το 2007 είναι επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ». Από το 2008 έχει αναπτύξει συγγραφική δραστηριότητα στον χώρο της Λογιστικής και της Φορολογίας και είναι εισηγητής σε φορολογικά σεμινάρια.

 

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει σε δύο μέρη, το Σάββατο 31 Μαρτίου, για τα φυσικά πρόσωπα, και Σάββατο 07 Απριλίου 2012, για τα νομικά πρόσωπα. Ώρα διεξαγωγής 10:00 έως 15:00, στο κτίριο της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, στην οδό Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια ανέρχεται στα 120,00 € ανά συμμετοχή και αφορά συνολικά και τα δύο μέρη.

Ισχύει η έκπτωση 15% για τα μέλη του Συλλόγου.

Θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας.

Για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε το δελτίο παραγγελίας παρακαλώ πατήστε εδώ (pdf)

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.