fbpx
Skip to main content

Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2019 - ASTBOOKS

 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019

 

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, επέλεξε και προτείνει το βιβλίο της ASTBOOKS,«Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2019»

ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Α’ ΤΟΜΟΣ

Ο νέος «Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2019» της Astbooks, αποτελεί τον πλέον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση των εντύπων Ε1 και Ε2 περιλαμβάνοντας κάθε είδους αλλαγές που επηρεάζουν τη συμπλήρωση των εντύπων και τον υπολογισμό του φόρου που καλούνται να καταβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα.

Ο «Οδηγός» έχει εμπλουτιστεί και επικαιροποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Α.1041/2019 (ΦΕΚ Β' 353/11-02-2019) - Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.

Επιπλέον, η φορολογική αντιμετώπιση των θεμάτων έχει γίνει λαμβανομένων υπόψη όλων των τροποποιήσεων που έχουν επέλθει στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) ν.4172/2013.

Ακόμη, στο τέλος κάθε εντύπου υπάρχουν χρηστικά ευρετήρια για την κατά το δυνατόν ευκολότερη αναζήτηση του ζητήματος που σας ενδιαφέρει. Θα λέγαμε ότι το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν θέλουμε να είναι απλώς άλλος ένας οδηγός για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία λογιστή - φοροτεχνικού, το οποίο θα μπορεί να το συμβουλεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το έντυπο Ε1, θα βρείτε ανάλυση ανά πίνακα και κωδικό, αλφαβητικό ευρετήριο καθώς και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν φέτος. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

  • Σχετικά με τις χωριστές δηλώσεις συζύγων.
  • Με την αποσαφήνιση του λεκτικού στους κωδικούς 327-328, οι οποίοι αφορούν όσους φορολογούμενους υποβάλλουν δήλωση με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και από το φορολογικό έτος 2018 και επόμενα η προκαταβολή θα περιορίζεται στο μισό.
  • Τροποποίηση της περίπτωσης 11 του Πίνακα 4Α σχετικά με την παρακράτηση φόρου στους μισθούς και συντάξεις.
  • Πρόσθεση νέων κωδικών 607-608 οι οποίοι αφορούν τον αυτοτελή φόρο κατά την πώληση αυτοκινήτου που αποτελεί πάγιο στοιχεί επιχείρησης.
  • Η πρόσθεση του λεκτικού υπεκμισθωμένες κατοικίες στον Πίνακα Δ.2.
  • Οι εξαιρέσεις από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, που προστέθηκαν με τον ν.4577/2018, όπως οι αγρότες – μέλη αγροτικών συνεταιρισμών κ.λπ.

Ακόμη, περιλαμβάνονται πλήθος σχετικών διατάξεων και εγκυκλίων αποφεύγοντας απλά μια στείρα συμπλήρωση κωδικών καθώς και πλήθος παραδειγμάτων. Επίσης περιλαμβάνεται, σε ξεχωριστό θέμα,  ολοκληρωμένο παράδειγμα ανάλωσης κεφαλαίου.

Όσον αφορά το Ε2, περιλαμβάνονται όλες οι προσθήκες σχετικά με την υπεκμίσθωση και τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων.

Β’ ΤΟΜΟΣ

Ο νέος «Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2019» της Astbooks, αποτελεί τον πλέον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3, της Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης και του Εντύπου Ν, περιλαμβάνοντας κάθε είδους αλλαγές που επηρεάζουν τη συμπλήρωση των εντύπων και τον υπολογισμό του φόρου που καλούνται να καταβάλλουν τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα, όσον αφορά τη συμπλήρωση των εντύπων Ε3 και της Κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

Ο «Οδηγός» έχει εμπλουτιστεί και επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τις κάτωθι αποφάσεις και εγκυκλίους:

  • Α. 1034/25.1.2019 (ΦΕΚ Β’ 175/31.1.2019) - Τύπος και περιεχόμενο της «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» -Έντυπο Ε3
  • Α. 1037/25.1.2019 (ΦΕΚ Β’ 213/1.2.2019) - Τύπος και περιεχόμενο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν.4172/2013 και καθορισμός δικαιολογητικών που υποβάλλονται μ' αυτές - Υποβολή με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν.4172/2013
  • Ε. 2023/4.2.2019 -Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2018

Επιπλέον, η φορολογική αντιμετώπιση των θεμάτων έχει γίνει λαμβανομένων υπόψη όλων των τροποποιήσεων που έχουν επέλθει στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) ν. 4172/2013.

Ακόμη, στο τέλος κάθε εντύπου υπάρχουν χρηστικά ευρετήρια για την κατά το δυνατόν ευκολότερη αναζήτηση του ζητήματος που σας ενδιαφέρει.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το έντυπο Ε3, θα βρείτε ανάλυση ανά πίνακα και κωδικό, αλφαβητικό ευρετήριο καθώς και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν φέτος με κυριότερες:

  • Την προσθήκη κωδικού προκειμένου για αγρότες – μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 6 του ν. 4384/2016
  • Την προσθήκη κωδικού για τον επιμερισμό των πωλήσεων ανά ΚΑΔ
  • Την προσθήκη υποπίνακα για τις Ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις (ΕΑΕ)
  • Την προσθήκη κωδικού για την υπεραξία μεταβίβασης αυτοκινήτου
  • Την προσθήκη πληροφοριακών κωδικών όσον αφορά τις πωλήσεις και αγορές παγίων
  • Την προσθήκη πληροφοριακού πίνακα για νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε Όμιλο Πολυεθνικών Επιχειρήσεων και έχουν υποχρέωση υποβολής Έκθεσης ανά χώρα
  • Την προσθήκη πληροφοριακού πίνακα για την εφαρμογή του ν. 4557/2018 περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Ακόμη, περιλαμβάνεται ολοκληρωμένο παράδειγμα για τη συμπλήρωση του Πίνακα Ε (διαφορές λογιστικής-φορολογικής βάση), για τη συμπλήρωση του εντύπου από ατομική επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία καθώς και παράδειγμα ηλεκτρονικής υποβολής.

Όσον αφορά το έντυπο Ν, εκτός από την ανάλυση ανά πίνακα, κωδικό καθώς και το αλφαβητικό ευρετήριο, θα βρείτε ευρετήριο κατά κωδικό και όλες τις τροποποιήσεις από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Την προσθήκη της απαλλαγής καταβολής φόρου λόγω πραγματοποίησης επενδύσεων σύμφωνα με το ν. 4399/2016
  • Την προσθήκη κωδικού για το διανεμηθέν εισόδημα ελεγχόμενες αλλοδαπής επιχείρησης (ΕΑΕ),
  • Την προσθήκη κωδικού για το αφορολόγητο αποθεματικό του άρθρου 9 του ν. 4171/1961.
  • Την προσθήκη κωδικού για τις προσαυξημένες αποσβέσεις για κόστος ενεργειακής απόδοσης

Τέλος, θα βρείτε αναλυτικό παράδειγμα συμπλήρωσης του εντύπου Ν για νομικό πρόσωπο κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά και ολοκληρωμένο παράδειγμα συμπλήρωσης του Πίνακα 2 όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

Σελίδες Α’ ΤΟΜΟΣ:500

Σελίδες Β’ ΤΟΜΟΣ:440

H τιμή του βιβλίου ανέρχεται στα 65,00€.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α

Για τα μέλη του Λ.Σ.Α. ισχύει η έκπτωση.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

«Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2019»

ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (2 ΤΟΜΟΙ)

Εκδόσεις ASTBOOKS

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ..................................................................................................………..

Α.Φ.Μ.:.......................................................ΔΟΥ:...................................................................

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ...................................………………..…………………....................................................

ΠΕΡΙΟΧΗ:...................................................................................................ΤΚ : ………...……....…

ΤΗΛΕΦΩΝΟ / ΚΙΝΗΤΟ : ........................................................................ΦΑΞ:............................

e-mail: ...................................................................................................................................

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΜΑΧΙΩΝ (1 τμχ= Α' ΤΟΜΟΣ + Β' ΤΟΜΟΣ)..............................

 

Αποστολή δελτίου παραγγελίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στο φαξ 210 5132661

Τηλ. για παραγγελίες 210 5138289.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.