Alpha Bank: Δεν θα υπήρχε ανάγκη για νέα μέτρα αν το Μεσοπρόθεσμο εστιαζόταν στην ανάπτυξη
Δεν θα υπήρχε ανάγκη για νέα μέτρα αν το Μεσοπρόθεσμο του Νοεμβρίου, εστιαζόταν σε μια έγκαιρη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (μετά από 4-έτη βαθειάς ύφεσης), π.χ., με μία αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από το 1,2% στην περίοδο 2012-2015 στο 2,2%) και, με είσπραξη έστω και του 20% των εσόδων που διαφεύγουν ετησίως μέσω της φοροδιαφυγής, η οποία αυξήθηκε την τελευταία διετία.
Αυτό επισημαίνει στο τελευταίο της εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.
Ο τουρισμός και εξαγωγές αποτελούν στέρεα βάση για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας.
Όμως το «οικονομικό κλίμα καταστρέφεται ανεπανόρθωτα» όταν παρά τα εξαιρετικά επώδυνα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται παρουσιάζουμε στους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες εκτιμήσεις ότι στην επόμενη πενταετία ούτε ουσιαστική δημοσιονομική προσαρμογή θα επιτευχθεί ούτε ανάπτυξη.
Πηγή : Ημερησία