Skip to main content

Επτά υποψήφιοι στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ

Επτά, από τους οκτώ υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ, περνούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.
Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ (8) εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
 
Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα συμμετάσχουν οι εξής επτά (7) εταιρείες και κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής:
 
- BC Partners.
 
- Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).
 
- Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%).
 
- Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%).
 
- Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international.
 
- Third Point LLC.
 
- TPG Capital.
 
Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγκριθούν τα κείμενα για τη Β? φάση του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
Εγγραφείτε στο newsletter του
Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών