Οι τράπεζες στέλνουν τα στοιχεία για τόκους στην ΓΓΠΣ
Έως τις 21 Ιουνίου θα πρέπει όλες οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα να αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη ΓΓΠΣ τα ποσά των τόκων που κατέβαλλαν στους πελάτες τους κατά την διάρκεια του 2012.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυργαγάνη στο πλαίσιο της διευκόλυνση των φορολογούμενων για την δήλωση του εισοδήματος τους από τόκους.
Με βάση τα στοιχεία που θα λάβει η ΓΓΠΣ θα προχωρήσει στην προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων το πεδίο της δήλωσης των τόκων. Με τον τρόπο αυτό πολλοί φορολογούμενοι θα γλιτώσουν από τυην ταλαιπωρία να επισκεφτούν τις τράπεζες για να λάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.
Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η προσυμπλήρωση των δηλώσεων θα γίνει στις 24 Ιουνίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση μερικών ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι φορολογούμενοι που σε ατομική βάση έχουν εισπράξει το 2012 καθαρό ποσό τόκων από όλες τις τράπεζες έως 250 ευρώ δεν είναι υποχρεωμένοι να τους δηλώσουν στην φορολογική τους δήλωση.
Πηγή:www.capital.gr