Στουρνάρας: Ρεαλιστικό το σχέδιο του προϋπολογισμού
Επιμένει η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει παρουσιάσει στην τρόικα και, συνεπώς, στις εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα το προσχέδιο αυτό είναι ρεαλιστικό και θα καταβληθεί προσπάθεια να πειστεί η τρόικα για να κάνει μια θετική εισήγηση στο Eurogroup.
Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δόθηκαν στην τρόικα τα νέα στοιχεία για τα έσοδα και τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης του Οκτωβρίου επισημαίνοντας πως η σημερινή συζήτηση ήταν γενική.
Όσον αφορά τη συζήτηση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα.
Ολόκληρος ο διάλογος του υπουργού Οικονομικών με τους δημοσιογράφους:
Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει ένα mail που καταρχήν απορρίπτει την ελληνική πρόταση να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Εσείς θα επιμείνετε; Ποιους χειρισμούς θα κάνει η κυβέρνηση από τώρα και στο εξής;
Ι. Στουρνάρας: Είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι τα ΕΑΣ πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα.
Δημοσιογράφος: Έγινε σήμερα συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα;
Ι. Στουρνάρας: Έγινε μία γενική συζήτηση σήμερα. Στην τρόικα δώσαμε τα νέα στοιχεία για τα έσοδα, για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και του Οκτωβρίου. Τα καταγράφουν και η συζήτηση, βεβαίως, συνεχίζεται.
Δημοσιογράφος: Επιμένουν στις εκτιμήσεις τους;
Ι. Στουρνάρας: Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο Προϋπολογισμού, θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικό. Προσπαθούμε με τα επιχειρήματά μας να πείσουμε την τρόικα να κάνει μία θετική εισήγηση στο Eurogroup.
Δημοσιογράφος: Επιμένετε, δηλαδή, ότι το κενό είναι, στο κακό σενάριο, 500 εκατομμύρια.
Ι. Στουρνάρας: Επιμένουμε στο προσχέδιο που έχουμε στείλει.
Πηγή: Ημερησία