ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 20/05/2022

Facebook: https://www.facebook.com/logistikos.syllogos.athinon
Instagram: https://www.instagram.com/logistikossullogosathenon/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 20/05/2022

Ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησε με επιτυχία στις 20/05/2022 το σεμινάριο  με θέμα: «Ειδικά θέματα myDATA & Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών & Νομικών Προσώπων 2021», με εισηγητές τους κ. Νικόλαο Καλαμαρά και κ. Μιχάλη Πόλυγγερ.

Ο Πρόεδρος, Μιχάλης Πόλυγγερ, διευκρίνισε ότι το κυριότερο ζήτημα που θα επηρεάσει μελλοντικά τον Κλάδο, είναι οι φορολογικοί έλεγχοι για τα κρίσιμα έτη 2021 και 2022, έτη προσαρμογής στην myDATA. Σχετικά με την πιθανή επιβολή κυρώσεων και προστίμων που θα επιβληθούν από τις ασυμφωνίες που τυχόν υπάρξουν, ο Πρόεδρος παρότρυνε  τους συναδέλφους να οργανωθούν προκειμένου να προστατεύσουν την εργασία τους και τα γραφεία τους από τους ενδεχόμενους κινδύνους, συμμετέχοντας ενεργά στους Συλλόγους και προβαίνοντας στη σύναψη ασφαλιστικών συμβολαίων  Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης αλλά και Νομικής Προστασίας.

Οι συνάδελφοι, στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου, ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα επίκαιρα θέματα της myDATA, για τους τρόπους διαβίβασης αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, για τον χειρισμό των αποκλίσεων και τη συμφωνία των λογιστικών βιβλίων με την myDATA.

Στο δεύτερο μέρος, δόθηκε έμφαση στους σημαντικούς κωδικούς των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων 2021, τονίστηκαν τα σημεία στα οποία οι συνάδελφοι πρέπει να επιστήσουν την προσοχή τους και αναλύθηκαν όλες οι κατηγορίες αφορολόγητων εσόδων.

Χορηγός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν η εταιρεία PROSVASIS, τα στελέχη της οποίας παρουσίασαν τεχνικά τις δυνατότητες των προγραμμάτων για λήψη και αποστολή παραστατικών από και προς την myDATA, την εναλλακτική διαβίβαση για τα έσοδα του 2021, τη λογιστικοποίηση και συσχέτιση εγγραφών, καθώς και παράδειγμα εγγραφής εξόδου με μη εκπιπτώμενο Φ.Π.Α.. Επιπλέον, παρουσιάστηκε τεχνικά η συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, η παροχή της πληροφορίας για αλλαγές σε βεβαιώσεις αποδοχών, κλπ.

Τα ερωτήματα όλων των συναδέλφων απαντήθηκαν πλήρως και οι συμμετέχοντες έλαβαν αναλυτικές σημειώσεις σχετικά με τη θεματολογία.

Το σεμινάριο θα παραμείνει διαθέσιμο για 15 ημέρες: https://www.youtube.com/watch?v=JwFUs6t7NL0