fbpx
Skip to main content

Μόλις κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του ΦΠΑ-Τσιατούρας Φώτης

 

Πρόκειται για την 5η έκδοση του Φ.Π.Α. (Κωδικοποίηση - Ερμηνεία - Εφαρμογή) από τον φοροτεχνικό - συγγραφέα Φώτη Τσιατούρα.

 Η νέα έκδοση περιέχει ενημερωμένη κωδικοποίηση μέχρι και τον ν.4916/2022 (ΦΕΚ Α΄ 65/28.3.2022), επικαιροποιημένη ερμηνεία και ανάλυση με περισσότερα ειδικά θέματα και πληθώρα παραδειγμάτων σε κάθε άρθρο, ακολουθώντας κυρίως τη δομή και σειρά του κάθε άρθρου με τις παραγράφους αυτού. Περιέχει επίσης ανάλυση για τα ισχύοντα στις προηγούμενες μη παραγραφόμενες  φορολογικές περιόδους. Επιπλέον περιέχει:

α) Την νομολογία σε κάθε άρθρο με παράθεση των σημαντικότερων Δικαστικών Αποφάσεων του ΔΕΕ και του ΣτΕ.

β) Ανάλυση των διαδικαστικών διατάξεων (άρθρα 48 - 59) υπό το φως του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν.4174/2013), ο οποίος από 1.1.2014 έχει εφαρμογή και στο ΦΠΑ, με παράθεση των σχετικών διατάξεων ή αποφάσεων όπου είναι απαραίτητο,

γ) Συσχέτιση επίσης της ανάλυσης με τις διατάξεις των Ε.Λ.Π. καθώς επίσης και του προϊσχύοντος Κ.Φ.Α.Σ και του Κ.Β.Σ.

δ) το νέο χρηστικό αλφαβητικό ευρετήριο (120 σελίδων), το οποίο είναι εμπλουτισμένο με όλα τα ειδικά θέματα που αναλύονται στην παρούσα έκδοση  καθώς επίσης και με τις δικαστικές αποφάσεις του ΔΕΕ ή του ΣτΕ και την περαιτέρω διευκόλυνση του αναγνώστη με την παραπομπή στο αντίστοιχο άρθρο  και παράγραφο. Στα  δε αναλυόμενα θέματα και στα θέματα νομολογίας στην παραπομπή, αντί για παράγραφο, υπάρχει η ένδειξη θ* ή ν* ανάλογα αν πρόκειται για αναλυόμενο θέμα ή για θέμα νομολογίας καθώς επίσης και ο αντίστοιχος αριθμός προκειμένου να ανευρίσκονται εύκολα σε κάθε άρθρο από τον αναγνώστη.

Παρά την τεράστια ύλη, έγινε προσπάθεια ο φοροτεχνικός ή ο νομικός ή ο μελετητής να έχει στη διάθεσή του σε δύο τόμους την ολοκληρωμένη διαχρονική γνώση, ανάλυση και εφαρμογή του πλέγματος των διατάξεων του ΦΠΑ της τελευταίας εικοσαετίας (2000 - 2022).

Ειδικότερα η παρούσα έκδοση περιέχει:

- Κωδικοποίηση των διατάξεων του ν.2859/2000 όπως διαμορφώθηκε μέχρι και τον ν.4916/2022.

- Ερμηνεία και ανάλυση ειδικών θεμάτων σε κάθε άρθρο με τη μορφή θεμάτων, ακολουθώντας κυρίως τη δομή και σειρά του κάθε άρθρου με τις παραγράφους αυτού.

- Παράθεση νομολογίας σε κάθε άρθρο με τις σημαντικότερες αποφάσεις κυρίως του Δικαστηρίου της Ε.Ε. με το σκεπτικό τους σε ορισμένες περιπτώσεις, δεδομένου ότι με αυτές διατυπώνονται οι βασικές αρχές με τις οποίες κρίνονται τα θέματα του ΦΠΑ και οι οποίες περαιτέρω εφαρμόζονται στο Ελληνικό δίκαιο.

- Τις προϊσχύουσες διατάξεις με τη μορφή υποσημειώσεων σε κάθε άρθρο.

- Τις συναφείς με τη φορολογία ΦΠΑ διατάξεις σε κάθε άρθρο.

- Τις σχετικές Αποφάσεις (Υπουργικές, Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.) και τις Εγκύκλιες Διαταγές σε κάθε άρθρο.

- Αναλυτικό ανά άρθρο ευρετήριο των σχετικών Αποφάσεων (Υπουργικών ή του Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ή του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.)  και Εγκυκλίων Διαταγών.

- Αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο (120 σελίδων) με περισσότερες από 6.200 περιπτώσεις που παραπέμπουν σε αντίστοιχα άρθρα και παραγράφους ή ειδικά θέματα ή θέματα νομολογίας.

Η παραπάνω έκδοση κυκλοφορεί από 22.06.2022 σε δύο τόμους 3.160 σελίδων στην τιμή των 120 € στο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΕ (τηλ.: 210 5238305) και είναι διαθέσιμη από όλα τα οικονομικά βιβλιοπωλεία της χώρας.

fpa tomos A

fpa tomos B

 

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.